Haberler

Gündem / 9 Ağustos 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Güvenlik Toplantısı'na katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Güvenlik Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Sütlüce Parkı'ndaki Manas Heykeli'nin açılışına katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, DSİ tesisleri toplu temel atma töreni ile ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı merasimine katılacak.

Daha sonra Sinop'a geçecek olan Eroğlu, burada, DSİ tesisleri toplu temel atma merasimi ile ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı törenine katılacak, valilik ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Samsun /09.00-11.00 / Sinop /15.00-17.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) Yabancı Sermaye İşadamları Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, finansal yatırım araçlarının temmuz ayı reel getiri oranları ile haziran ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Musul kent merkezinin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Musul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)

SPOR

1- Dünya Atletizm Şampiyonası, İngiltere'nin başkenti Londra'da devam ediyor.

Şampiyonanın altıncı gününde erkekler çekiç atma elemelerinde Özkan Baltacı ve Eşref Apak, kadınlar 3 bin metre su engelli elemelerinde Tuğba Güvenç ve Özlem Kaya, erkekler 200 metre yarı finalinde Ramil Guliyev, erkekler 400 metre engelli finalinde ise Yasmani Copello piste çıkacak.

(Londra/21.20/21.23/21.41/22.50/23.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Türkiye, Avrupa'da birinciliğe havalandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"Türkiye, temmuzda iniş kalkış bazındaki uçak hareketlerinde Avrupa Hava Sahası'na günde ortalama 283 yeni trafik ekleyerek Avrupa'da 1. sıraya yerleşti"

"İstanbul Atatürk Havalimanı da söz konusu ayda kalkış trafiğinde Avrupa'da 4. sıraya yükseldi"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- İstanbul'un 25 tabiat parkı doğa severleri bekliyor

2011'den sonra yapılan çalışmalarla kentte, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürülüğü'ne bağlı 25 tabiat parkının kapladığı alan 5 bin hektara yaklaştı

Tabiat parkları, "Bisiklet Sporu", "Piknik", "Doğa Yürüyüşü", "Fotoğrafçılık", "Doğa Temalı Şenlikler", "Konaklama", "Olta Balıkçılığı", "Yaban Hayatı Gözlemciliği", "Yüzme" gibi aktiviteler için vatandaşlara hizmet veriyor

(Sefa Mutlu/İstanbul)

3- Borsa İstanbul "engel" tanımıyor

Aralık 2016 itibarıyla yükseliş trendinde olan BIST 100 endeksi, ekonomik görünümdeki iyileşme, şirket bilançolarındaki pozitif görünüm ve yabancı yatırımcı ilgisinin desteğiyle rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor

Yılbaşından bu yana yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul'daki net alış tutarı 6 milyar lirayı aşarken, BIST 100 endeksi de 2016 kapanışına göre yüzde 40 değer kazandı

Turkish Yatırım Araştırma Bölüm Başkanı Baki Atılal:

"TL bazlı rekorlarına aldanmamak gerekiyor. Teşviklerin etkilerinin güçlü şekilde devam etmesi, hızlı büyümenin hem ikinci hem de üçüncü çeyrekte süreceği beklentisi ile şirketlerin güçlü satış ve karlılıkları, BIST 100 endeksinin yaz sezonunda hedefinin 112.500-118.000 bandı olmasına imkan sağlayacak"

İntegral Yatırım Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu:

"Açıklanan 6 aylık bilançoların güçlü gelmeye devam etmesi ve bankalar başta olmak üzere diğer büyük şirketlerde hedef değerlerin yukarı yönlü revize edilmesi endekse yukarıda yeni alanlar açılmasını sağladı"

(Bekir Gürdamar/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Binali Yıldırım Çankaya Köşkü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title