Haberler

Gündem / 7 Mart 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek HAK-İŞ Dünya Kadın Günü Programı'na katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek HAK-İŞ Dünya Kadın Günü Programı'na katılacak.

Erdoğan, Moğolistan Meclis Başkanı Mieygombo Enkhbold ile KKTC Başbakanı Tufan Erhürman'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.00/15.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Moğolistan Meclis Başkanı Mieygombo Enkhbold ile görüşücek.

Görüşmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Eroğlu ile Moğolistan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Chinzori Sodnom'un da katılımıyla Türkiye-Moğolistan Sosyal Güvenlik Anlaşması" imzalanacak.

(TBMM/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman'ı resmi törenle karşılayacak, konuk başbakan onuruna resmi öğle yemeği verecek.

(Ankara/11.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısı ile MYK toplantısına katılacak.

(TBMM/12.30/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Berlin 52. Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nda Türkiye standının açılış töreni ile 8. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü İpek Yolu Bakanlar Toplantısı'na katılacak, fuar çerçevesinde turizm sektörü temsilcileriyle görüşecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM'den

Genel Kurulda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

TBMM Anayasa Komisyonunda, seçim ittifakına ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek.

(TBMM/14.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Capital Ekonomist Dergisi Ceo Club Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi VetAnka Öğrenci Topluluğu'nun organize ettiği "5.Kariyer Günleri ve Sektörle Buluşma" programına iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hilton Oteli'nde, Akdeniz Ekonomi Forumu'na katılacak.

(Mersin/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin iş gücü maliyet endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Hazine, şubat ayı hazine nakit gerçekleşmelerini duyuracak.

(Ankara/17.30)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu Toplantı kararını açıklayacak.

(Ankara/14.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Berlin ITB Fuarı ile Avusturya'da Yunus Emre Enstitüsünün resmi açılışına katılacak, Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Berlin/Viyana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Katar Emiri Tamim bin Hamad el-Sani, Brüksel'de temaslarda bulunacak.

(Brüksel)

3- Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, kapalı oturumda Suriye'de "uygulanamayan" ateşkes kararını görüşecek.

(New York)

GÜNCEL

1- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde medya mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Yurtdışı Doktora Araştırma Bursu (YÖK-YUDAB) Programı"na ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada 86'sı tutuklu 222 sanığın 2. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına devam edilecek.

(Sakarya/09.00)

Darbe girişimi sırasında Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalışan rütbeli askerlerin de aralarında bulunduğu 89'u tutuklu 332 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu'nda devam edilecek.

(Siirt/09.00)

Konya'da 195'i tutuklu 486 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasının görülmesine devam edilecek.

(Konya/10.00)

İzmir'de FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in aralarında bulunduğu 280 sanığın yargılandığı darbe girişimi davası görülmeye devam edecek.

(İzmir/10.00)

İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında FETÖ/PDY mensuplarının sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin davada 92 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İzmir/10.00)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester City-Basel ve Tottenham-Juventus maçları oynanacak.

(Manchester/Londra/22.45) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto 1. Lig'in 26. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Eskişehirspor, Adana Demirspor-Denizlispor, Balıkesirspor Baltok-Boluspor ve Çaykur Rizespor-Gaziantepspor karşılaşmaları yapılacak.

(Erzurum/Adana/16.00/Balıkesir/Rize/19.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda medi Bayreuth-Beşiktaş Sompo Japan ve Nanterre 92-Banvit karşılaşmaları oynanacak.

(Bayreuth/22.00/Nanterre/22.30)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe-Sopron Basket ve Bourges Basket-Yakın Doğu Üniversitesi maçları yapılacak.

(İstanbul/20.30/Bourges/22.30) (Fotoğraflı)

5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final rövanşında Galatasaray, deplasmanda İtalya'nın Spar Citylift Girona takımıyla karşılaşacak.

(Girona/22.30)

6- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off turu çeyrek final ikinci maçında Eczacıbaşı VitrA, Nilüfer Belediyespor'u konuk edecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

7- Voleybol Efeler Ligi play-off çeyrek finalinde Ziraat Bankası-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Halkbank-Afyon Belediyesi Yüntaş ve Arkas Spor-Maliye Piyango maçları oynanacak.

(Ankara/16.00/Ankara/İzmir/18.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Bakan Canikli'den "Zeytin Dalı Harekatı" açıklaması

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli:

"Harekat planlandığı gibi devam ediyor. Hiçbir gecikme yok. Şartların uygun olması durumunda kısa zamanda daha fazla sonuç alınacak gelişmeler olacak"

"PULAT Aktif Koruma Sistemi'nin ay sonu, nisan başından itibaren Zeytin Dalı Harekatı'na katılan tanklara montajına başlayacağız"

(Sarp Özer/Ankara)

2- 10 yılda 4 milyon 175 bin kadın istihdam edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu:

"Son 10 yılda Türkiye'de 8 milyon 600 bini aşan istihdam artışı oldu. Bu rakam içerisindeki 4 milyon 175 bin kişinin kadın olması gerçekten Türkiye'ye has bir başarı hikayesi. Şu anda tüm dünyada konuşulan, örnek alınan bir durum. Hedefimiz bunu daha yükseğe taşımak"

"Kadınların iş gücüne katılım oranı şu anda yüzde 33,8 seviyesinde. 2023 yılı hedefimiz yüzde 41. Kadınlarımızın gücüne, enerjisine, sinerjisine inanıyoruz. İnşallah onların gücü, enerjisi ve sinerjisiyle Türkiye'yi çok daha iyi yerlere getireceğiz"

(Özcan Yıldırım/Ankara)

3- Ekonomi Bakanlığı çalışanlarının yüzde 40'ı kadın

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

"Bakanlığımız merkez, taşra, yurtdışı ve döner sermaye teşkilatlarındaki toplam 2 bin 376 personelin 939'u kadın çalışanlardan oluşuyor. Bu sayı da yaklaşık yüzde 40'a tekabül ediyor. Amacımız bu oranı daha da artırmak"

"AK Parti hükümetleri olarak kadın istihdamını artırıcı tedbirleri ve reformları birer birer hayata geçirdik. Bakanlık olarak da her zaman kadın çalışanlarımızın yanında olarak çalışma hayatında yer almalarının önünü açtık"

(Dilara Zengin/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Berlin İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title