Haberler

Gündem / 30 Ekim 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Hukuk Politikaları Kurulu ile Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu toplantılarına başkanlık edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Hukuk Politikaları Kurulu ile Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu toplantılarına başkanlık edecek.

(Ankara/11.45/14.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP, HDP ve İYİ Parti'nin Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.45/09.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü imza törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MKEK Mühimmat Fabrikası'nda yapılacak TOBB Savunma Sanayi Meclisi Toplantısı'na katılacak.

(Kırıkkale/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM'den

Genel Kurulda, 2017 yılı Kamu Denetçiliği Kurumu Raporu görüşülecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısının geneli ile Sayıştay raporları üzerindeki görüşmeler yapılacak.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Türkiye-Azerbaycan-İran Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın 6'ncısı İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/11.45/12.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin ardından gelişmeler ve olayın dünyadaki yansımaları izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152 sanığın yargılandığı dava Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlıklarında görevli 38 asker ile bu personelden sorumlu sözde "Deniz Kuvvetleri Yapılanması"nın mahrem imamı konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.30)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. tur heyecanı 7 maçla başlayacak.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, deplasmanda Batman Petrolspor ile karşılaşacak, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Keçiörengücü'nü, Antalyaspor, Yomraspor'u, Bursaspor da 1461 Trabzon'u konuk edecek.

(Batman/13.00/Erzurum/17.00/Antalya/19.00/Bursa/20.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbolda ULEB Avrupa Kupası'nın 5. haftasında A Grubu'nda Galatasaray, Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız MTS ile deplasmanda karşılaşacak.

(Belgrad/21.00) (Fotoğraflı)

3- Türkiye Voleybol Federasyonunun mali genel kurulu, The Green Park Hotel'de yapılacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Voleybol Kadınlar Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nda VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA arasında 31 Ekim Çarşamba günü oynanacak maç öncesi her iki ekibin baş antrenörleri ve takım kaptanlarının katılımıyla TVF Başkent Voleybol Salonu'nda basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarına ilişkin fırsatta son gün 5 Aralık

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvurular 5 Aralık'ta sona eriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum:

"Turizm yatırımcılarımızı bu tarihi fırsattan yararlanmaları için 5 Aralık'a kadar başvurularını yapmaya davet ediyoruz"

"Üzerinde turizm yatırımı gerçekleştirilmek amacıyla bugüne kadar yatırımcılara 564 otel, tatil köyü, günübirlik tesis, golf tesisi ve benzeri turizm tesisi ile 52 yat limanı ve yat çekek yeri tahsis edildi"

"Bu düzenleme, sektörün ihtiyaç duyduğu yenileme yatırımlarının gerçekleştirilebilmesi ve turizm yatırımlarının kredibilitesinin artırılması, sektörde yeni açılımların yapılabilmesi yönünden büyük önem taşıyor"

(Yıldız Nevin Gündoğmuş/Ankara)2- Demir İpek Yolu'nun bir yıllık serüveni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen yıl hizmete açılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında bir yılda 110 bin ton yük taşındı

Avrupa ile Orta Asya, Çin ve Ortadogˆu aksını ekonomik, gu¨venli ve elveris¸li rota haline getiren hattan, Tu¨rkiye'den yurt dışına ins¸aat malzemesi, gıda maddesi, temizlik u¨ru¨nleri, tarım u¨ru¨nleri, Türkiye'ye ise tahıl, demir, c¸inko gibi ürünler tas¸ınıyor

Marmaray Projesi'nin 2019'da tamamlanmasıyla C¸in'den Londra'ya demiryoluyla kesintisiz yu¨k tas¸ınması mu¨mku¨n hale gelecek

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

3- GRAFİKLİ - İnsan kaçakçılarının yöntemleri emniyet raporunda

Düzensiz göçmenleri Ege Denizi'nde tehlikeli yolculuğa çıkaran kaçakçıların yöntemleri, emniyetin raporunda ayrıntılı şekilde yer aldı

İnsan kaçakçılığı, "yolcu başı" olarak adlandırılan çoğunluğu Suriyeli kişilerin, Türkiye'ye giriş yapan yabancı uyruklularla kendilerine özel yöntemlerle kurduğu bağlantıyla başlıyor

İlk temas ve anlaşmanın ardından göçmenler, organizatörün yönlendirdiği ve "kasa" olarak tabir edilen şahıslara bin ila 2 bin dolar arasında değişen miktarda parayı teslim ederek karşılığında şifre alıyor

Para ödendikten sonra göçmenlere, kaçakçılarca "güvenli ev" olarak nitelendirilen ikametlerde geçici barınma imkanı sağlanıyor

Yabancı uyruklular, kıyı şeridinde de kendilerini bekleyen kişilerce çoğu zaman göçmenlerin arasından seçilen birisinin kullandığı şişme bot veya teknelerle Yunan adalarına gönderiliyor

(Mustafa Yıldırım/İzmir)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title