Haberler

Gündem / 29 Haziran 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920YASAMA YÜRÜTME SİYASET1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile AK Parti Develi, Yahyalı, İncesu ve Yeşilhisar ilçe teşkilatlarına ziyarette bulunacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile AK Parti Develi, Yahyalı, İncesu ve Yeşilhisar ilçe teşkilatlarına ziyarette bulunacak.

(Kayseri/10.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Güngören, Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçe başkanlıklarını ziyaret edecek.

(İstanbul/15.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinin ardından milletvekili mazbatasını alacak, İscehisar, Şuhut ve İhsaniye'de temaslarda bulunacak.

(Afyonkarahisar/10.30-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) 37. Olağan Genel Kurulu'na iştirak edecek.

(İstanbul/15.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi Açılış Konferansı'na katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, mayıs ayı dış ticaret istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı Belçika'daki AB Liderler Zirvesi'nin ikinci gün oturumları yapılacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 460 kişinin yargılanmasına 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Kapatılan Bank Asya'nın A grubu hissedarı 62 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'deki Alibey Spor Salonunda devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'ye finansman sağlayıp örgüt adına himmet topladıkları ve kurdukları şirketlerde usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle Dünya Pazarlama AŞ eski ortaklarının da aralarında bulunduğu 101 sanığın yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

Adana'da 91 sanıklı FETÖ'nün emniyet yapılanması davasının görülmesine devam edilecek.

(Adana/09.30)

SPOR

1- 2018 Akdeniz Oyunları İspanya'nın Tarragona kentinde sürüyor.

(Tarragona) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Liselerde kapasite yüzde 20'ye yakın artırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin:

"Yeni açılan okul türlerini ortaöğretim kurumlarına öncelik verecek şekilde planladık ve geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20'ye yakın bir kapasite artırımı söz konusu oldu. Okullarımızın planlamasını buna göre yaptık"

"Geçmiş yıllara oranla velilerimizin, çocuklarının yerleşemeyeceğine dair endişeye kapılmalarını gerektirecek bir durum kesinlikle yoktur"

"Bu yıl ilk süreçte yüzde 90'dan daha yüksek bir oranı yerleştireceğimizi öngörüyoruz"

"Sınavlı okullarımız kadar sınavsız okullarımızı da coğrafi, pedagojik ve altyapı açısından adil bir biçimde planladık"

"Her ildeki okulumuzun yüzdelik dilimini kayıt ekranı açıldığında ilan etmiş olacağız"

(Selma Kasap-Ahmet Sertan Usul/Ankara)

2- "Genç vekil" Kadak, hayallerini ve hedeflerini anlattı

TBMM'ye giren en genç milletvekillerinden AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak:

"Eskiden projelerle Rümeysa Kadak olarak 300 kişiyi etkileme şansına sahiptim. Şimdi 3 milyon genci etkileme şansına sahibiz. Bu çok büyük bir sorumluluk, çok büyük bir heyecan aynı zamanda. Ben, dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşunda çalışmaya gidiyorum aslında"

"Gençleri toplumdan çok izole görmememiz lazım. Gençler sadece gençlik projeleriyle motive olmuyor. Gençleri bugün elektrikli arabalar, nükleer santral, Marmaray Projesi, Avrasya Tüneli gibi projeler de çok heyecanlandırıyor. Belki de AK Parti'nin gençler tarafından en çok oy alan parti olmasının sebebi de biraz bu, birçok alanda yaptığı heyecan verici projeler"

"AK Parti iktidara geldiğinde ben 5 yaşındaydım. Birçok arkadaşım da öyle. Baktığınızda biz bu sistemin içine doğduk. Bu sebeple gençler olarak birçok acıyı bilmiyoruz. Mesela 28 Şubat'ın ne kadar can yaktığını bilmiyoruz, birçok noktada da yaşamadığımız için anlayamıyoruz. ya da 45 liralık öğrenci burslarını hissedemiyoruz, çünkü biz zaten iyi burslar alıyorduk. Üniversite kapılarından geri çevrilmedik. O yüzden yine bu acıları hissedemiyoruz aslında. Ben bizim kuşağı şanlı bir kuşak olarak tanımlıyorum"

(Kaan Bozdoğan/İstanbul)

3- BES'ten emekli olanların sayısı bir yılda 20 bini aştı

Türkiye'de sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olarak kurulan Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) emekli olan katılımcıların sayısı son bir yılda yüzde 39 artışla 21 bin 223'e ulaştı

Katılımcı sayısı 7 milyona, emekli olanların sayısı 80 bine yaklaşan BES'te, katılımcıların fon tutarı ile devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü 80 milyar 924 milyon lirayı buldu

Kademeli geçişin son halkalarından 10-50 çalışanı olan özel sektörün 1 Temmuz'dan itibaren sisteme dahil olacağı OKS'de ise 4 milyonu aşkın katılımcının fon tutarı 3 milyar liraya dayandı

(Elif Ferhan Yeşilyurt/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title