Haberler

Gündem / 28 Mart 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu tanıtım toplantısına katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Güvenlik Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu tanıtım toplantısına katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Güvenlik Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

- Başbakan Binali Yıldırım da toplantılarda yer alacak.

(Ankara/12.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu tarafından "Birinci Meclis, Gazilik ve Şehitlik Ruhu" temasıyla düzenlenen "Meclis Sohbetleri"ne katılacak.

(TBMM/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Pasaport ve Sürücü Belgelerine İlişkin İş ve İşlemlerin Devir Töreni"ne katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Gezici Kütüphane Araçlarının İllere Teslim Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katılacak, ziyaretler gerçekleştirecek.

(Van/11.00/11.30/13.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonlarında FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görülmeye devam eden davaları takip edecek, basın açıklaması yapacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM Genel Kurulunda, Katma Değer Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa tasarısı görüşülecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Marble Uluslararası Mermer, Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katılacak.

(İzmir/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Erdoba Elegance Otel'de STK toplantısına ve Bakanlık İl Müdürlüğü'ndeki "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı"na iştirak edecek.

(Mardin/11.30/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akreditasyon Sertifikası Töreni'ne katılacak.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Oteli'nde, Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği Genel Kurulu ve Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, şubat ayına ilişkin uluslararası rezervler ve döviz likiditesini açıklayacak.

(İstanbul/10.00 )

5- TÜİK, 2017 yılı canlı hayvan ve hayvansal ürün fiyatları ve üretim değeri ile geçen yılın ikinci yarısındaki elektrik ve doğalgaz fiyatlarına ilişkin haber bültenlerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mısır'da cumhurbaşkanı seçimi için oy verme işlemleri devam ediyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 86 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 158 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 317 sanıklı davaya Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Mamak 28. Piyade Tugay Komutanlığına bağlı tank taburu personelinin katıldığı eylemlere ilişkin 64 kişinin yargılanmasına Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Sakarya'da darbe girişimine ilişkin davada, 86'sı tutuklu 222 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Sakarya/10.00)

- Konya'da 161'i tutuklu 478 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY çatı davası görülmeye devam edecek.

(Konya/10.00)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Sporun Devleri Buluşuyor" ödül törenine katılacak.

(Ankara/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Banvit, Fransa'nın Monaco takımını konuk edecek.

(Balıkesir/19.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final rövanşında Galatasaray, deplasmanda İspanya'nın Perfumerias Avenida takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Salamanca/21.30)

4- Vestel Venus Sultanlar Ligi klasman etabında Bursa Büyükşehir Belediyespor-Nilüfer Belediyespor ve Halkbank-Beşiktaş karşılaşmaları gerçekleştirilecek.

(Bursa/17.30/Ankara/18.00) (Fotoğraflı)

5- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası'nda çeyrek final ikinci maçları yapılacak. (Fotoğraflı)

6- Hentbol Kadınlar Süper Lig 19. hafta erteleme maçında Mudanya Belediyespor ile Eskişehir Şehir Koleji, 20. hafta erteleme maçında ise Ardeşen Gençlik ile Zağnosspor karşı karşıya gelecek.

(Bursa/15.00/Rize/17.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Türkiye'nin otomobilinin tasarımı da yerli ve milli olacak

- Ortak Girişim Grubu'nda yer alan Anadolu Grubu'nun Otomotiv Grubu Başkanı Bora Koçak, Türkiye'nin otomobilinin tasarımının da yerli ve milli olacağını açıkladı

- Koçak:

- "Yaklaşık 2 aydır bunun üzerinde ciddi anlamda çalışıyoruz ama bu noktadan sonra çalışmalar biraz daha hızlanacak. Seçim, değerlendirme, araştırma süreci çok zaman alıyor. Bu aşamaların sonuna doğru yaklaştık. Dolayısıyla biraz daha hızlanacağımızı düşünüyorum"

- "Şirket oluşumuna çok yaklaşmış noktadayız. Şirketin, önümüzdeki günler içinde kurulup, yönetim takımının belirlenmesi aşamasına kadar geldik şu anda"

- "2019 yılı sonuna kadar ilk prototipi gerçekleştirip sunmayı, daha sonra da 2022 yılı içerisinde ilk üretimimizi gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Şu anda takvimde herhangi bir sapma söz konusu değil"

(Haluk Yüksel/Bursa)

2- Türkiye büyümede OECD ikinciliğine hazırlanıyor

- Türkiye, geçen yıla ilişkin beklenen büyüme performansını ortaya koyması durumunda İrlanda'nın ardından OECD ülkeleri arasında ikinciliğe yerleşecek

- Türkiye'nin, OECD ülkeleri arasında en yakın rakibi ise geçen yıl yakaladığı yüzde 5'lik GSYH artışı oranıyla Slovenya

- Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvci Tokalı:

- "Geçen yılın yüzde 7,9 gibi oldukça güçlü bir büyüme oranıyla tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Bu yıl için büyüme tahminimiz yüzde 4 seviyesinde"

- DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Stratejisti Orkun Gödek:

- "Yıllık büyüme rakamının yüzde 7'lere ulaşmasını bekliyoruz. 2018'de ise kredi artış hızının normale dönmesi ve ithalatın nispeten gerilemesi beklentisi ile şu an için yıllık yüzde 4,2 olan büyüme beklentimizi muhafaza ediyoruz"

(Belgin Yakışan Mutlu / İstanbul)

3- Çaykur, dünyada "tiryaki" sayısını arttırıyor

- Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu:

- "Çaykur, dünya genelinde tiryaki sayısını arttırıyor. Bu tabi çok hızlı olacak bir şey değil ama yavaş yavaş diğer ülkelerde de bizim çayımızı içen, çayımızı arayan, çayımızın tiryakisi olan insan sayısı artıyor"

- "Çay mağazalarımız her ilimizde mutlaka olacak, büyük ilçelerimizde ve dünyada önemli merkezlerde olacak. Bu şekilde çay odaklı konsepti, bizim Türk çay kültürümüzü bütün dünyaya yaymak, insanlara tanıtmak ve buna alıştırmak istiyoruz"

(Kaan Bozdoğan/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Beştepe Politika Güncel Haberler

title