Haberler

Gündem / 28 Eylül 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyaretiRecep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından Bellevue Sarayı'nda askeri tören ile karşılanacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti

Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından Bellevue Sarayı'nda askeri tören ile karşılanacak.

Başkan Erdoğan, Başbakan Angela Merkel ile bir araya gelecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Alman firmalarıyla yuvarlak masa toplantısına katılacak Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Steinmeier tarafından onurlarına verilen akşam yemeğine iştirak edecek.

(Berlin) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Gürcistan Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze ve Güney Kore Ankara Büyükelçisi Hong-Ghi Choi'yi Resmi Konut'ta kabul edecek.

(Ankara/11.30/12.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grubu 27. Dönem 1. Çalışma-Değerlendirme Programı'nın açılışında konuşacak.

(Bolu/10.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kuba Camisi ve Yeşilyurt Belediyesi Engelsiz Park'ın açılışını yapacak, TOKİ ve kentsel dönüşüm alanlarında incelemede bulunacak, ziyaretler gerçekleştirecek.

(Malatya/10.00-17.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cinnah Genç Yazarlar Ödül Töreni'ne katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Küresel Kriz ve Yeni Türkiye'nin Vizyonu" konulu toplantıya iştirak edecek.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

EKONOMİ

1- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Turhal Şeker Fabrikası'nda Pancar Alım ve Şeker Üretim Kampanyası'na katılacak.

(Tokat/15.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- TÜİK, 2018 yılı ocak-haziran dönemi elektrik ve doğalgaz fiyatları ile ağustos ayı dış ticaret istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Ülkeleri Devlet Başkanları Zirvesi gerçekleştirilecek.

(Duşanbe)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

GÜNCEL

1- İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, 7'si tutuklu, 10'u firari 85 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/11.00)

2- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" projesinin açılış törenine katılacak.

(İstanbul /14.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- 25. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında Kısa Metraj Film Yarışmaları Ödül Töreni düzenlenecek.

(Adana/20.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek 9. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın ödül töreni yapılacak.

(İstanbul/ 20.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ziyaretler gerçekleştirecek, Doğalgaz Merkez Şebeke İlk Kazma Töreni'ne katılacak, Kula Spor Kompleksi'nde incelemelerde bulunacak.

(Manisa/09.30-16.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Spor Toto Süper Lig'de 7. haftanın ilk maçında Galatasaray ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbolda 2018 FIBA Kadınlar Dünya Kupası, İspanya'nın Tenerife kentinde çeyrek final müsabakalarıyla sürüyor.

(Tenerife)

ÖZEL HABER

1- "Hedefimiz, Türkiye'nin kanser ilaçlarını geliştirmesi"

Türkiye Kanser Enstitüsü'nün yerli kanser ilacı üretimi hedefiyle hazırladığı Türkiye Genom Projesi'nde sona gelindi

Türkiye Kanser Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özet:

"Türkiye Genom Projesi'ni yürütüyoruz. Belirli bir noktaya geldi, artık başlama aşamasında. Hedef, ülkemizde olan kanserlerin genomik yapılarını değerlendirerek, ne özellikler taşıdığını ortaya koymak"

"Son dönemde ihtiyaç olan konulardan bir tanesi Türkiye'de ilaç geliştirme sorunu. Biz bunu bu şekilde aşmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin kendi kanser ilaçlarını geliştirilebilmesi için bu çalışmalar bir başlangıç"

(Ayşe Yıldız/Antalya)

2- Magandalar 8 ayda 448 kutlamayı zehir etti

2018 yılının ilk 8 ayında düğün ve asker uğurlaması gibi etkinliklerde "maganda" kurşunlarından kaynaklı 4'ü ölümlü, 444'ü yaralanmalı toplam 448 olay meydana geldi

Ölümle sonuçlanan olaylarının tamamı, yaralanmayla sonuçlanan olayların yüzde 36,9'u aydınlatıldı

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, merkez ve taşra teşkilatlarına gönderdiği yazıda, düğün ve asker eğlencesi gibi sevinç anlarında silahla ateş edilmesinin engellenmesine yönelik alınan tedbirlerin artırılması talimatını verdi

(Sertaç Bulur/Orhan Onur Gemici-Ankara)

3- Sultanahmet Camisi'nin 400 yıllık su kanalı ıslah ediliyor

Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli camisi olarak İstanbul'un siluetine katkı sunan, içindeki 21 bin 43 İznik çinisiyle yabancıların "Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi'nin restorasyonu sırasında, şadırvan ve caminin fil ayaklarında bulunan çeşmelere yüzyıllar önce temiz su akışı ve kirli suyun tahliyesini sağladığı belirlenen kanallar, yıllar içinde oluşan balçıktan arındırılıyor

Restorasyon çalışmaları kapsamında, caminin bir minaresi daha onarılarak yeniden örülmek üzere üçüncü şerefeye kadar söküldü

Çalışmada, sıva raspaları yapılırken 400 yıl öncesine ait orijinal kalem işlerine ulaşıldı

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı:

"Bir yıldır çalışmalarımız sürüyor. Restorasyonun 4 yıl içinde bitirilmesi hedeflendi ancak eski eserlerde bu hedefe uymak pek kolay olmayabiliyor. Öngördüğünüz süreler eski eserlerde sapabiliyor"

(Sibel Kurtoğlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title