Haberler

Gündem / 27 Şubat 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton Otel'de Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkanı Said Buhacca'yı kabul edecek, Türkiye-Cezayir İş Forumu'na katılacak.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika ile Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda bir araya gelecek Erdoğan, daha sonra Cezayir Millet Konseyi Başkanı Abdelkader Bensalah tarafından Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika adına El Auriassi Otel'de verilecek devlet yemeğine iştirak edecek.

(Cezayir) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ile Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Samed Seyidov ve Gürcistan Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Sophie Katsarava'yı kabul edecek.

(TBMM/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

Yıldırım, TBMM'de Azerbaycan ile Gürcistan Parlamentoları Dışişleri Komisyon üyelerini kabul edecek, Ankara Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.30/15.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP, HDP ve MHP grup toplantıları düzenlenecek.

(TBMM/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Soma'da Maden Şehitliği ile Soma Türk-İş Madenciler İlkokulu'nu ziyaret edecek.

(Manisa/14.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ürdün'ün Ankara Büyükelçisi İsmail İssa Rifaie'yi kabul edecek.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM'den

Genel Kurulda, İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

TBMM Anayasa Komisyonu'nda, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

(TBMM/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, GSMA Mobile World Congress 2018'de, Haberleşme Genel Müdürlüğü ile ONF (Open Networking Foundation) arasında imzalanacak protokole ilişkin törene katılacak, Türk stantlarını ziyaret edecek ve firmaların üst düzey temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya gelecek.

(Barselona)

2- TÜİK, bu yılın şubat ayına ilişkin ekonomik güven endeksi ile geçen yılın 4. çeyreğine ilişkin sanayi iş gücü, ticaret ve hizmet endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

Darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı dava, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde sürecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı "çatı" davası, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişimi sırasında Selimiye'de bulunan 1. Ordu Komutanlığında yaşananlar ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün Üsküdar yerleşkesinin ele geçirilmeye çalışılmasına ilişkin 128 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

Darbe girişiminde Mahmutbey gişelerinin kapatılmasına teşebbüs edilmesi ve Ispartakule'deki olaylarla ilgili 10'u tutuklu 36 askerin yargılandığı dava, Bölge Adliye Mahkemesinde sürecek.

(İstanbul/10.00)

2- İstanbul'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen ve 39'u emniyet mensubu 46 kişinin şehit edildiği, 243 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin 10 sanığın, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/11.00)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Teleset Mobilya Akhisarspor ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

(Manisa/20.30) (Fotoğraflı)

2- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Fenerbahçe-Agel, D Grubu'nda ise Galatasaray-VakıfBank maçları yapılacak.

(İstanbul/17.00/20.30) (Fotoğraflı)

3- Voleybol Erkekler CEV Kupası çeyrek final rövanş maçında Ziraat Bankası, deplasmanda Belçika temsilcisi Lindemans ile karşılaşacak.

(Aalst/22.30)

4- Voleybol Erkekler Challenge Kupası çeyrek final rövanş maçında Maliye Piyango, deplasmanda Bulgaristan temsilcisi Montana Volley ile karşı karşıya gelecek.

(Mladost/19.00)

5- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası çeyrek final rövanşında Bursa Büyükşehir Belediyespor, Belçika'nın Hermes takımını konuk edecek.

(Bursa/18.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Nakit evde saklanıyor, kıyafet ihtiyaç olmadan alınıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"Türk lirası ve döviz tasarrufların yüzde 20'si evde nakit olarak saklanıyor. Özellikle, altının evde saklanma oranı yüzde 77,2 gibi yüksek düzeyde"

"Toplumun yüzde 60'ı giderinin gelirinden fazla olması halinde yakınlarından borç alıyor. Hane halkının yüzde 33'ü borçlanma yöntemi olarak kredi kartını kullanıyor"

"Giyim kategorisinde ihtiyaç dışı tüketim oldukça yüksek. Her 10 kişiden 6'sı ihtiyacı dışında ürün satın alıyor ve dolabında çok az giyilen giysiler bulunuyor"

"Kamuoyunun yüzde 13,8'i tasarruf kaygısı taşımıyor ve kişilerin yüzde 86,4'ü son bir yıl içinde tasarruf yapmadı"

(Deniz Çiçek/Ankara)

2- "Postmodern darbenin" üstünden 21 yıl geçti

"Postmodern darbe" olarak nitelendirilen 28 Şubat 1997'deki Milli Güvenlik Kurulu toplantısının üzerinden 21 yıl geçti

Rejim tartışmaları, Sincan'daki "Kudüs Gecesi", tankların yürütülmesi ve "demokrasiye balans ayarı yaptık" sözleriyle zihinlere kazınan bu süreç, Türkiye tarihinde karanlık bir sayfa olarak yerini aldı

Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başkanlığında 8 saat 45 dakika süren MGK toplantısı ve sonrasında yaşanan süreç, Başbakan Necmettin Erbakan'a konulan siyaset yasağı ve Refah Partisinin kapanmasıyla noktalandı

(Mehmet Tosun/Ankara)

3- Şehit aileleri, Müslim'den hesap sorulmasını istiyor

Şehit aileleri, Türkiye tarafından kırmızı bülten talebiyle aranan, Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alınan terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in Türkiye'ye iade edilmesini ve mahkemede hesap vermesini istiyor

Şehit Ahmet Alp Taşdemir'in babası İbrahim Taşdemir:

"Müslim'in bir an önce Türkiye'ye iade edilmesini özellikle bekliyor ve ümit ediyoruz. Adalet önünde hesap verecekler. Bu bir nebze şehit babası olarak benim gönlümü ferahlatacak ve başka masum yavruların terör örgütünce kandırılmasını engelleyecek"

Şehit Eren Bülbül'ün ağabeyi Çağlar Bülbül:

"Şehit aileleri olarak idama karşıyız ama bu tür şahısların idam edilmesini istiyoruz"

Şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in kardeşi Sıtkı Gedik:

"Bir an önce Türkiye'ye iadesini ve cezasını çekmesini istiyoruz. Şehitlerin hesabının Salih Müslim'den sorulmasını istiyoruz"

(Kadir Yıldız/Hatay)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Sheraton Otel Cezayir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Merve Veziroğlu'nun eşi tutuklandı mı? Merve Veziroğlu davasında son durum ne?
title