Haberler

Gündem / 22 Mayıs 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa'yı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hilton Garden Inn'de, "Şehit Yakınları İftar Buluşması"na katılacak.

(Ankara/20.09) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik ziyaretlerinde bulunacak, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış törenlerine, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programına iştirak edecek.

(Antalya/11.45-13.30/Nevşehir/17.00-19.58) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, partisinin il başkanlığı ile Terme, Salıpazarı, Çarşamba ve Ayvacık ilçe başkanlıklarını ziyaret edecek.

(Samsun/11.00-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Düzce ve Bolu'da düzenlenecek mitinglerde konuşacak.

(Düzce/14.00/Bolu/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, MKE-TÜBİTAK SAGE Ar-Ge projeleri imza törenine katılacak.

(Kırıkkale/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Mayıs mahalle iftarına ve 15 Mayıs otopark açılışına iştirak edecek.

(Denizli/20.19/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, ocak-mart dönemi yapı izin istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Beyaz Saray'da bir araya gelecek.

(Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Irak'taki genel seçimin ardından hükümet kurma çalışmaları devam ediyor.

(Bağdat)

3- Fransa'da memurlar, 3. kez sokağa çıkacak. Ülkedeki tüm sendikaların katılımıyla 150'ye yakın kentte gösteri ve yürüyüş düzenlenecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin 14'ü eski polis 117 sanığın yargılanmasına, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

15 Temmuz darbe teşebbüsünde Atatürk Havalimanı'nın işgal girişiminde bulunulması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 95'i tutuklu 159 sanığın yargılanmasına, İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Alibey Spor Salonu'nda devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

Akıncı Üssü darbe davasında 473 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 155 sanığın yargılandığı davaya, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki eylemlere ilişkin davanın görülmesine, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 52'si tutuklu, 12'si firari 87 sanığın yargılandığı dava görülecek.

(Kocaeli/09.00)

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında, haklarında "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan dava açılan tutuksuz 41 sanığın yargılanması sürecek.

(Sakarya/09.00)

SPOR

1- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisinde Anadolu Efes-Darüşşafaka, TOFAŞ-Eskişehir Basket maçları yapılacak.

(İstanbul/18.15/Bursa/20.45) (Fotoğraflı)

2- FIVB Voleybol Uluslar Ligi'nde ikinci hafta müsabakaları başlayacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Brezilya ile karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı)

3- TFF 2. Lig play-off yarı final rövanşında Keçiörengücü-Afjet Afyonspor, Sakaryaspor-Gümüşhanespor maçları oynanacak.

(Ankara/16.00/Sakarya/19.00)

4- TFF 3. Lig 2. Grup play-off finalinde Ankara Demirspor ile Diyarbekirspor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/16.00)

ÖZEL HABER

1- Borsada yatırımcı, pay vadeli işlemleri keşfetti

Borsa İstanbul VİOP'ta her geçen gün yatırımcının ilgisini daha fazla çeken pay vadeli işlemleri, bu yılın ilk 4 ayında 32,8 milyar liralık hacme ulaştı

Gedik yatırım VİOP Müdürü Tolga Er:

"VİOP'ta pay vadeli işlem kontratlarının, hisse senedi işlemlerine göre birçok avantajı bulunuyor ve yatırımcılar bu avantajları yeni yeni keşfetmeye başladı"

"100 bin TL ile yatırım yapmak isteyen bir yatırımcı, 10 bin TL'yi Takasbank hesabına yatırarak, pay vadeli işlem sözleşmelerinde 100 bin TL'lik pozisyon açarken, geriye kalan 90 bin TL ile ister döviz alır, ister mevduat yapar"

"Yatırım için düşünülen tüm paranın kaldıraçlı ürünlerde kullanılmasının, elde edilebilecek karı olduğu gibi zararı da hisse senedi piyasasına oranla 10 kat artırdığı unutulmamalı"

(Bekir Gürdamar/İstanbul)

2- Teşvik, yatırımda Diyarbakır'ı "cazip" kıldı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için hayata geçirilen teşvik uygulaması, batıdaki firmaları bölgeye yönlendirdi

Bu kapsamda Diyarbakır'da açtığı iplik ve konfeksiyon fabrikalarında 500 kişiyi istihdam eden İskur Grup, bin 500 kişiye daha iş imkanı sağlayacak 3 yeni fabrika kuruyor

Fabrika Müdürü Ekrem Kul:

"Hükumetimizin bölgeye uyguladığı teşvik kanunu, girişimciler için çok önemli. Kamunun büyük teşviği var ve bu sayede ivmeli şekilde yatırımlar gelişiyor"

"Diyarbakır'a inşaat, gıda ve tekstil sektöründe yatırım yapmak için çok sayıda firmanın başvurusu var. Kalıcı huzur devam ettiği sürece Diyarbakır'ı kimse tutamayacak"

(Özgür Ayaydın/Diyarbakır)

3- DEMOKRASİNİN İNFAZI: 27 MAYIS - "Oğlum, Menderes'i asmışlar"

27 Mayıs darbesi öncesi ortaokul öğrencisi olan Sadettin Bayram:

"Annemi bir gün sessizce ağlarken gördüm. 'Niye ağlıyorsun?' diye sorduğumda 'Oğlum, Menderes'i asmışlar' dedi. Böyle hüzünlü bir sesle. Hiçbir zaman unutmam, anamın o ağlayışı, o günden bugüne benim de içimden çıkmadı"

"Mahkemede ifade veren bütün Demokrat Partililer, bunu bir partizan zihniyetle söylemiyorum, tam bir mazlum edasıyla konuşuyorlardı. Buradan da şunu anlardık ki gazetelerden aldığımız haberlerden, radyodaki izlenimimiz, orada yatan mahkumlara gerçekten zulmedildiğini hissediyorduk"

"Bu milletin hürriyetine ve kendi hür iradesine ne kadar önem verdiğinin işaretidir 15 Temmuz. 27 Mayıs'ta Türk milleti maalesef bu feraseti gösteremedi, sindi, korktu"

(Sefa Şahin/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Çankaya Köşkü Filistin Akdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
title