Haberler

Gündem / 2 Nisan 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, İstanbul'da yapımı tamamlanan 80 okul ve 59 okul spor salonunun açılış törenine katılacak, partisinin genel merkezinde...

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, İstanbul'da yapımı tamamlanan 80 okul ve 59 okul spor salonunun açılış törenine katılacak, partisinin genel merkezinde MYK toplantısına başkanlık edecek.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da partisinin MYK toplantısında yer alacak.

(İstanbul/12.00/Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/11.00)? (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışına, Basın İlan Kurumu Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı Sertifika Töreni'ne ve sağlık merkezinin temel atma merasimine katılacak.

(Bursa/11.00/13.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Yürüyüşü'ne iştirak edecek.

Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda Kayserispor ve Fenerbahçe arasında oynanacak maçı izleyecek Kaya, karşılaşma öncesi açıklamada bulunacak.

(İstanbul/10.30/Kayseri/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, JW Marriot Otel'de düzenlenecek Uluslararası Fuarcılık Çalıştayı'nda konuşacak.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, şubat ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesince düzenlenecek "Bilgiden Bilince" konulu konferansa katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 158 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu, 9'u firari 14'ü tutuklu 24 sanığın yargılandığı İstanbul'daki "ana darbe" davasına İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişeleri'ndeki eylemlerle ilgili 65 sanığın yargılanması, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde sürecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Samandıra Gişeleri'ndeki eylemlere ilişkin 22 tutuklu sanığın yargılanmasına Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün darbe girişiminde, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün (FSM) kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi, 49 kişinin yaralanmasına ilişkin 15 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyetler ve eylemlerle Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin, aralarında 3 generalin de bulunduğu 116'sı tutuklu, biri firari 122 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 51'i tutuklu, 12'si firari 86 sanığın 5. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/09.00)

FETÖ'nün Pamukkale Üniversitesi yapılanması davasında eski rektör Hüseyin Bağcı'nın da aralarında bulunduğu 115 sanığın yargılanması, 5. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

(Denizli/10.00)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalışan rütbeli askerlerin de aralarında bulunduğu 332 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Siirt/09.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 27. haftanın son maçında Kayserispor ile Fenerbahçe, Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Kayseri/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto 1. Lig'de 29. hafta, Adanaspor-Samsunspor ve Gazişehir Gaziantep-Adana Demirspor müsabakalarıyla tamamlanacak.

(Adana/Gaziantep/18.00) (Fotoğraflı)

3- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası Dörtlü Final eşleşmelerinin kura çekimi, Türkiye Hentbol Federasyonunun konferans salonunda yapılacak.

(Ankara/14.30)

ÖZEL HABER

1- Bakan Fakıbaba'dan "erken destek" müjdesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba:

"Tarımsal desteklemeler eskiden altıncı ve yedinci aylarda verilirdi, bu yıl şubatta verildi, seneye de aynısını yapacağız. Her gittiğim yerde çiftçi arkadaşlarım 'Allah razı olsun, biz eskiden haziranda, temmuzda bu destekleri alırken, şimdi şubat ayında alıyoruz' diyor, teşekkür ediyorlar"

"Bütün halkımızın emrindeyiz ve hizmetkarıyız. AK Parti'den almış olduğumuz talimat budur. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan sürekli hizmet talimatı alıyoruz"

"Hafta'da en az üç yere gidiyorum, gerekli çalışmaları yapıyorum. Yapabileceklerimiz için söz veriyoruz, yapamayacaklarımız için ise özür diliyoruz. İnşallah her geçen gün daha iyiye doğru gidiyoruz"

(Rauf Maltaş / Şanlıurfa) (Fotoğraflı / Görüntülü)

2- "Yılda 1,1 milyar dolar ciroluk uçak bakım merkezi"

Dünyada sayılı uçak bakım ve onarım şirketleri arasında yer alan THY Teknik A.Ş, yerli hava araçlarının ve komponentlerinin bakım, onarım, modifikasyon ve tasarım hizmetlerinin yanı sıra, yabancı havayolu firmalarına da hizmet sağlıyor

THY Teknik, uluslararası sertifikalara uygun şekilde yaklaşık 700 uçağın her türlü bakım ve onarımını titizlikle yapıyor

THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman:

"Bizim senelik ciromuz 1,1 milyar dolar. Eğer THY Teknik olmasa bu paranın tamamı dışarı gidecek"

"Biz bakım merkeziyiz. Bize gelen herkesin uçağını tamir ederiz. Yaklaşık 35 firmaya hizmet veriyoruz. Şu anda biz 700 uçağa bakıyoruz"

"Yıldırım çarpmalarında uçağı kontrol için yeni bir sistem getiriyoruz. Drone ile kontrol edeceğiz"

(İstanbul/İzzet Taşkıran)

3- "Türkiye'de büyümenin yüzde 4-5 arasında gerçekleşmesini bekliyoruz"

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes Zutt:

"2018-2019 yıllarında Türkiye'de büyümenin yüzde 4-5 arasında ılımlı bir şekilde gerçekleştirmesini bekliyoruz"

"İleriye dönük olarak Türk şirketlerinin daha yüksek fiyatlar talep eden ürün ve servislerin inovasyonunda ve bu ürün ve servislerde daha fazla gömülü teknoloji sağlamada daha iyi iş çıkarmaları gerekiyor"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
title