Haberler

Gündem / 2 Mayıs 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğinin ardından kurucusu olduğu AK Parti'ye üye olacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğinin ardından kurucusu olduğu Ak Parti'ye üye olacak. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Pakistan Ulusal Meclisi Savunma Üretimi Daimi Komitesi Başkanı Havaca Süheyl Mansur'u kabul edecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP, HDP ve MHP'nin TBMM Grup toplantıları yapılacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilkent Otel'de düzenlenecek Harita Genel Komutanlığı Bakanlıklar Arası Harita İşlemleri Koordinasyon ve Planlama Kurulu 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.

(Ankara /10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü arasında gerçekleştirilen "Coğrafi Olarak Dağılmış Ofis Açma" törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 -TBMM'den

Genel Kurulda gündemdeki konular ele alınacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine başlanacak.

(TBMM/15.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kümelenme destek sözleşmesi imza törenine katılacak.

Özlü, Ankara'daki OSB'lerin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ile Türkiye-Özbekistan Ekonomik İlişkileri toplantılarına iştirak edecek.

(Ankara/09.30-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Sultanbeyli Belediyesince düzenlenen "5.Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali"nin basın toplantısı Sepetçiler Kasrı'nda yapılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Engelsiz Erişim Çalıştayı"nın açılışında konuşacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid ile Atletico Madrid karşılaşacak.

(Madrid/21.45) (Fotoğraflı)

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi play-off beşinci ve son maçında Olympiakos ile Anadolu Efes, Barış ve Dostluk Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Atina/21.00) (Fotoğraflı)

3- Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde erkekler serbest stil 57 kiloda Süleyman Atlı ve 86 kiloda Selim Yaşar, kadınlarda ise 48 kiloda Evin Demirhan ve 63 kiloda Hafize Şahin mindere çıkacak.

(Novi Sad) (Fotoğraflı)

4- TEB BNP Paribas İstanbul Open Uluslararası Erkekler Tenis Turnuvası'na, ana tablo maçlarıyla devam edilecek.

(İstanbul/12.30) (Fotoğraflı)

5- TFF 1. Lig'de 31. hafta, Ümraniyespor-Denizlispor, Eskişehirspor-Samsunspor, Giresunspor-Mersin İdmanyurdu maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/16.00/Eskişehir/Giresun/18.30) (Fotoğraflı)

6- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçlarında Yakın Doğu Üniversitesi-Beşiktaş, Fenerbahçe-Galatasaray karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.00/20.00) (Fotoğraflı)

7- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Galatasaray ile Fenerbahçe, TVF Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

8- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi klasman etabı ikinci maçlarında Beşiktaş-Halkbank, Çanakkale Belediyespor-Bursa Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/14.00/Çanakkale/17.00) (Fotoğraflı)

9- Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off çeyrek final serisinde üçüncü maçlar iki karşılaşmayla başlayacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - Nisan ayında kırsal, PKK'ya mezar oldu

Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmak için saldırılar gerçekleştiren, sivil ve çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PKK'ya kar kış demeden ağır darbe indiren güvenlik güçleri, şu sıralar karların erimesiyle kış üslenmesinden çıkmaya çalıştığı belirtilen örgüt mensuplarına ilkbahar mevsiminin ilk aylarından nisanda da göz açtırmadı

Kış boyunca zorlu hava ve arazi koşullarına rağmen teröristlerin izini sürerek örgüte büyük darbe vuran güvenlik güçleri, nisan ayındaki operasyonlarda da 361 teröristi etkisiz hale getirdi

Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik nisan ayında çok sayıda ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında kamu görevlileri ve muhtarlar ile HDP, DBP'li yöneticilerin de bulunduğu bin 281 zanlı gözaltına alındı. Bu şüphelilerden aralarında HDP Muş Milletvekili Özkan ve belediye başkanlarının da yer aldığı 228'i tutuklandı

Havadan silahlı İHA ve F-16 uçakları, karadan ise kahraman güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarla Şırnak'ta 6 günde 40, Tunceli'de ise 3 günde 27 teröristi etkisiz hale getirilerek, adeta kırsal hainlere mezar oldu

(Yunus Okur / Erzurum) (Grafikli)

2- Atlar "ojeli seyislere" emanet

Türkiye'nin ilk lisanslı kadın seyisleri olmak için Elazığ Hipodromu'nda eğitim gören 40 kursiyer, pistlere çıkmak için gün sayıyor

Sabah makyaj yapıp, tulum giydikten sonra haranın yolunu tutan kadın seyis adayları, bakımını yaptıkları atların yarışlarını da kaçırmıyor

Mesleklerine göz koydukları erkek seyislerden mesleğin sırlarını öğrenen kadınlar, tecrübenin üzerine sevgilerini de katarak atlarla ilgileniyor

Kursiyer Aslı Erdem: "Anne duygusuyla çocuklarım gibi sevgi ile yaklaşıyorum"

-Gamze Özbey: "Artık erkek seyisler düşünsün kadın seyisler geliyor"

Proje Koordinatörü Yezdan Uzunoğlu:

"Avrupa ve ABD'de seyislerin yüzde 80'inden fazlası kadın"

(Bestami Bodruk / Elazığ) (Fotoğraflı / Görüntülü)

3- İsrail, gazını Türkiye üzerinden taşımaya istekli

İsrail Enerji, Altyapı ve Su Kaynakları Bakanlığı Genel Direktörü Shaul Meridor:

"Türkiye ile doğalgaz konusunda, önce ticari tarafın fiyatlar ve miktarlar gibi detaylar üzerinde anlaşması gerekiyor, şu anda bunun üzerinde konuşuluyor"

"Önümüzdeki birkaç haftada pek çok görüşme yapacağız. Birkaç ay içinde umarım sadece görüşüyor değil, anlaşmaya varmış da oluruz. Süreci ciddiye alıyoruz"

"Anlaşmaya varacağımız ve önümüzdeki yıllarda İsrail gazını Türkiye'ye taşıyacağımız konusunda iyimserim"

"(Akdeniz'de) Doğalgaz arama çalışmaları yapmanızdan yanayız ve umarım daha fazla doğalgaz keşfedersiniz. Türk dostlarımızla bu konudaki tecrübe ve deneyimlerimizi paylaşmaktan memnuniyet duyarız"

(Ebru Şengül / Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title