Haberler

Gündem / 19 Nisan 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı'nda Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid El-Meşri'yi kabul edecek.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen "İşin Geleceği: Tehditler ve Fırsatlar" konulu konferansa katılıyor.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Üsküdar Üniversitesi 6. Bilim ve Fikir Festivali ile Belek'te OHSAD tarafından düzenlenen Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/Antalya/14.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Enerji Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/16.45) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye-Romanya 1. Dönem JETCO Protokolü İmza Töreni ile Türkiye-Romanya İş ve Yatırım Forumu kapanış oturumuna iştirak edecek.

(İstanbul/16.30/17.15) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- TÜİK, 2017-2018 dönemine ilişkin bitkisel ürün denge tablolarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- TOBB, mart ayında kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin istatistikleri duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Polonya-Romanya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı kapsamında mevkidaşlarıyla ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.45) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Sudan'da askeri darbe sonrası ordunun atacağı adımlar ve muhaliflerle halkın tepkisi takip edilecek.

(Hartum) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib) (Fotoğraflı - Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Gençliğe Yönelik Yayıncılık" başlıklı 7. Dini Yayınlar Kongresinin açılışına katılacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davanın duruşması, 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ/PDY'nin "mahrem askeri yapılanması"nda yer aldıkları iddiasıyla 5'i tutuklu 14 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Düzce/10.00)

FETÖ/PDY kapsamında, örgütte "sultan baba" olarak adlandırılan grubun içinde oldukları iddia edilen, aralarında esnaf ve iş adamlarının bulunduğu tutuksuz 24 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

SPOR

1- 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun dördüncü gününde 194,3 kilometrelik Balıkesir-Bursa etabı geçilecek.

(Balıkesir/10.50) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Anadolu Efes, İspanya temsilcisi Barcelona Lassa'yı Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk edecek.

Günün diğer maçında İspanya'nın Real Madrid ile Yunanistan'ın Panathinaikos takımları karşılaşacak.

(İstanbul/20.15/Madrid/22.15) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın ilk maçında Kasımpaşa ile Bursaspor, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto 1. Lig'de 30. haftanın açılış maçında Birevim Elazığspor ile Osmanlıspor, Yeni Malatya Stadı'nda karşılaşacak.

(Malatya/19.00) (Fotoğraflı)

5- Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçlarında OGM Ormanspor-Çukurova Basketbol, Mersin Büyükşehir Belediyespor-BOTAŞ karşı karşıya gelecek.

(Ankara/14.00/Mersin/18.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Efeler Ligi 5-6'ncılık serisi ilk maçında Tokat Belediye Plevne ile Maliye Piyango, Ali Yücel Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Tokat/18.00) (Fotoğraflı)

7- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off 5-6'ncılık serisi ilk maçında Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas ile Türk Hava Yolları, Beylikdüzü Spor Kompleksi'nde karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

8- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off 7-8'incilik serisi ilk maçında Nilüfer Belediyespor ile Beşiktaş, Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(Bursa/18.00) (Fotoğraflı)

9- Voleybolda Efeler Ligi'ne yükselecek iki takımın belli olacağı Erkekler 1. Lig final etabının ilk gününde Kayseri Atatürk Spor Salonu'nda Sorgun Belediyespor-Palandöken Belediyespor, Beşiktaş-Bursa Büyükşehir Belediyespor maçları yapılacak.

(Kayseri/16.00/18.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Arkeolojik olarak bildiğimiz bilgi DNA ile kanıtlandı"

Göbeklitepe Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özdoğan:

"Stonehenge'i inşa edenlerin Anadolu'dan gelen çiftçiler olması şaşırtıcı değil. Bu, arkeolojik olarak bildiğimiz bir bilgiydi, DNA ile kanıtlanmış oldu"

"Tarımın ve tarım topluluklarının kökünün Güneydoğu Anadolu, Kuzey Suriye bölgesi olduğu zaten bilinen bir şey. O bölgeden MÖ 7000'lerden itibaren Avrupa dışında birçok bölgeye göç dalgası var"

(Çiğdem Alyanak/İstanbul)

2- GRAFİKLİ - Sakarya ilk çeyrekte otomotiv ihracatıyla uçtu

Türkiye'nin otomotiv ihracatının yüzde 19,6'sını karşılayarak yılın ilk çeyreğinde önemli dış satıma imza atan Sakarya, ürettiği 71 bin 839 aracın yüzde 88,5'ine denk gelen 63 bin 572'sini ihraç etti

Mart ayında bir önceki aya göre dış satımını yüzde 14 artıran kent, otomotiv ihracatındaki yükselişini sürdürüyor

(Onur Orhan/Sakarya)

3- Bal ihracatından 6 milyon dolarlık tatlı gelir

Türkiye'den yılın ilk çeyreğinde 30 ülkeye bin 544 ton bal ihraç edilerek karşılığında 6 milyon 321 bin 690 dolar gelir elde edildi

Söz konusu dönemde Almanya, ABD, Suudi Arabistan, Belçika ve Avusturya en çok ihracat yapılan 5 ülke oldu

İlk çeyrekte, geçen yılın aynı döneminde ihracat yapılmayan İsveç, Çin, Bosna Hersek, Bulgaristan, Libya, Malezya, Moğolistan, Somali ve Fas'a da bal satıldı

(Meltem Yılmaz/Trabzon) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title