Haberler

Gündem / 18 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'daCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Vekili ve Başbakan Şevket Mirziyayev'le baş başa görüşecek, heyetler arası çalışma yemeğine katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Vekili ve Başbakan Şevket Mirziyayev'le baş başa görüşecek, heyetler arası çalışma yemeğine katılacak.

Erdoğan, İmam Buhari ve İmam Maturidi türbelerine ve Registan Meydanı'na yapacağı ziyaretin ardından yurda dönecek.

(Semerkant) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bal Festivali, Altaş Spor Salonu ve Yalçın Çelebi Anaokulu'nun açılışlarına katılacak, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Ordu/11.20/14.00/15.15/16.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir il değerlendirme toplantısına katılacak, Valiliği, Belediyeyi ve partisinin il başkanlığını ziyaret edecek.

(Balıkesir/10.30/12.15/14.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Antalya Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisleri" temel atma törenine katılacak, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, Antalya AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak, YAPEX Restorasyon Fuarı'nı gezecek.

(Antalya/14.00-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya'da gençlerle buluşacak, Şehitlik Camisi'ni ziyaret edecek.

(Berlin/12.00/13.59) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi 2016 - 2017 Akademik Yılı ile Bahçeşehir Okulları 4 Eylül Sivas Kampüsü ve Ziraat Katılım Bankası Sivas Şubesi açılış törenlerine katılacak, ardından muhtarlar toplantısına iştirak edecek.

(Sivas/11.00/14.00/16.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ROKETSAN 302 mm Güdümlü Füze ve Silah Sistemi teslim törenine katılacak.

(Ankara/11.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TBMM'den

TBMM Genel Kurulunda, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kalkınma Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 2017 Yılı Bütçe görüşmeleri yapılacak.

(10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ElringKlinger TR Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Bursa fabrikasının açılışına katılacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(Bursa/11.30/19.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, II. Dünya Tahıl Forumu ve resepsiyonuna katılacak, Rusya Tarım Bakanı Alexander Tkachev ile görüşecek.

(Soçi) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, 2015 yılı araştırma geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleri araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- TOBB, ekim ayında kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı Theresa May, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya gelecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad Al Fehaid ile görüşmesinin ardından basın açıklaması yapacak, Bilecikliler Platformu birlik ve beraberlik gecesine katılacak.

(İstanbul/12.00/Eskişehir/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AA'nın global iletişim ortağı olduğu 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin kapanış ve ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AA'nın global iletişim ortağı olduğu 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda "35 Yıl Panelleri" gerçekleştirilecek.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Şirvan ilçesindeki bakır madeninde meydana gelen heyelan sonucu oluşan göçüğün ardından işçilere ulaşmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları izleniyor.

(Siirt) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Galatasaray Odeabank ile Darüşşafaka Doğuş, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Ekonomide dengeler yerinde"

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli:

-"Şu anda ekonomide dengeleri bozacak bir olumsuzluk yok ve olmayacak. Çünkü her şey piyasa şartlarında oluşuyor"

-"Yatırımın kaçması söz konusu değil. Tam tersi özellikle körfez sermayesi gelişmiş ekonomilerde sıkıntıyla karşı karşıya. Oralardaki paralarıyla ilgili sorunlar yaşıyorlar. Yeni, alternatif, güvenli liman arayışı içindeler. Bunu sağlayabilecek bir Türkiye var"

(Melda Çetiner/TBMM)

2- Hedef 7 yılda 175 tünel

Türkiye'de bugüne kadar 306 kilometre uzunluğunda 295 tünel hizmete girdi

2023 yılında ise 700 kilometre uzunluğunda toplam 470 tünelin hizmet vermesi planlanıyor

Ülkedeki yollarda toplam 76,5 kilometre uzunluğunda 175 tek tüp, 229 kilometre uzunluğunda ise 120 çift tünel kullanımda bulunuyor

(Ayşenur Sağlam/Ankara)

3- Sur'da esnafın iş yerini devlet yeniliyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle mağdur olan esnaf, devletin sağladığı desteklerle yaralarını sarıyor

Daha önce SGK ve vergi borçları ertelenen, Vakıflar Genel Müdürlüğünce 1 yıl kira bedeli alınmayan ve faizsiz 50 bin lira krediye kavuşturulan esnafın iş yeri, "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında yenileniyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında her bir iş yerinin 50 bin lirayı aşan harcamayla modernize edilmesi esnafı memnun ediyor

Esnaf Şehmus Fidancı: "Hükümetimiz, Diyarbakır'ın güzelleşmesi için elinden geleni yapıyor"

Tayfur Birtane: "Yapılan çalışmaların ücretsiz olması bizi daha da mutlu etti"

(Ahmet Kaplan/Diyarbakır)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan İstanbul Politika Güncel Haberler

title