Haberler

Gündem / 18 Ekim 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Almanya Başbakanı Angela Merkel İstanbul'da Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mabeyn Köşkü'nde kabul edilecek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya gelecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Almanya Başbakanı Angela Merkel İstanbul'da

Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mabeyn Köşkü'nde kabul edilecek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya gelecek. Davutoğlu ve Merkel, çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/16.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, partisinin Kocaeli mitinginde halka hitap edecek.

(Kocaeli/17.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 2 Nolu Seçim Çevresi ilçelerini ziyaret edecek ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı'nda konuşacak.

Eyüp ve Kağıthane ilçelerine de ziyaretlerde bulunacak Kılıçdaroğlu, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde İstanbul'daki muhtarlarla bir araya gelecek.

(İstanbul/14.30-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Çıldır Aktaş Gümrük Kapısı'nın açılış törenine iştirak edecek.

(Ardahan/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış merasimi ile Gebeceler ve Susuz mahalle mitinglerine katılacak.

(Afyonkarahisar/14.00/19.00/20.00)

3- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul mitingine katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

Rusya'nın Suriye'deki bazı noktalara yönelik hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta, Kasımpaşa-Medicana Sivasspor, Kayserispor-Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor-Eskişehirspor ve Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçlarıyla devam edecek.

(İstanbul/13.30/20.00/Kayseri/17.00/Manisa/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- PTT 1. Lig'in 8. haftasında 4, Spor Toto 2. Lig'in 7. haftasında beyaz ve kırmızı gruplarda 17, Spor Toto 3. Lig'in 9. haftasında 26 maç yapılacak. (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Basketbol Ligi'nin 2. haftasında 5, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında 4 maç oynanacak. (Fotoğraflı)

4- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 2. hafta maçları yapılacak. (Fotoğraflı)

5- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde play-off kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek.

(Nyon/12.20)

6- Nilüfer Belediyesi Erkek Hentbol Takımı, Avrupa Challenge Kupası 2. tur rövanş maçında, Nilüfer Belediyesi Spor Salonu'nda İngiltere'nin Leeds Hornets 2011 takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Bursa/17.00) (Fotoğraflı)

7- Hentbol Kadınlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası 2. tur rövanşında Yenimahalle Belediyespor, THF Spor Salonu'nda Avusturya temsilcisi Dornbirn Schoren'le, 2. tur ilk maçında da Ardeşen Gençlik deplasmanda İsveç'in Skuru takımıyla karşılaşacak.

(Ankara/17.00/Stockholm/14.00)

8- Dünya Süpersport Şampiyonası'nda sezonun son yarışı Katar'ın başkenti Doha'da yapılacak.

Bu sezon 4. kez şampiyonluk yaşayan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Kawasaki'nin markalar klasmanında şampiyonluğu için piste çıkacak.

(Doha/20.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Yaşar Kemal İstanbul Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title