Haberler

Gündem / 16 Mart 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, Arnavutluk İşkodra Şeyh Şamia Lisesi ve restorasyonu tamamlanan Kosova Emin Paşa Cami açılışı ile bazı projelerin tanıtım törenine ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 22'nci Muhtarlar Toplantısı'na katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, Arnavutluk İşkodra Şeyh Şamia Lisesi ve restorasyonu tamamlanan Kosova Emin Paşa Cami açılışı ile bazı projelerin tanıtım törenine ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 22'nci Muhtarlar Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Kamu Denetçiliği Kurumunun Desteklenmesi Projesi" kapanış toplantısına iştirak edecek.

(TBMM/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP MYK, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

- Kılıçdaroğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerini parti genel merkezinde kabul edecek.

(Ankara/11.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ankara Güvenpark'taki terör saldırısına ilişkin gelişmeler ile yaralıların durumu izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Üyelik Süreci" toplantısına katılacak, AK Parti İl Başkanlığında partililerle buluşacak.

(Gaziantep/11.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Fransa'da Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM'e katılacak, Türk ve uluslararası firmaları ziyaret edecek.

(Cannes) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın da katılacağı toplantıda, su ürünleri, ziraat ve veteriner fakülteleri dekanları ile bir araya gelecek.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayına ilişkin uluslararası yatırım pozisyonu verisini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- TÜİK, 2014 yılına ilişkin sektörel su ve atıksu istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye görüşmeleri kapsamında bu ülkenin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi'nin başkanlığındaki rejim heyeti ile ikinci kez görüşecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararının ardından, ülkedeki iç gelişmeler, rejim kuşatması altındaki bölgelerde insani durum ve diplomasi trafiği takip ediliyor.

(Washington/Moskova/Cenevre/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşecek.

(Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonları sürüyor.

(Bağdat/Enbar/Kerkük/Musul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Fas Kralı 6. Muhammed'in, Rusya'daki temasları izleniyor.

(Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Hassan Shoukry, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüşecek.

(Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Irak'ta Halepçe Katliamı'nın 28'inci yılı dolayısıyla? Halepçe kenti başta olmak üzere Erbil, Süleymaniye ve Kerkük kentlerinde anma programları gerçekleştirilecek.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi aleyhinde açılan "Katar adında casusluk" davasının duruşması görülecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava desteği verdiği hükümet güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında deplasmanda Portekiz'in Braga takımıyla oynayacağı maçın hazırlıklarını, Municipal Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Antrenman öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve bir futbolcu, statta düzenlenen basın toplantısına katılacak.

(Braga/20.30/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Braga Teknik Direktörü Fonseca da aynı statta basın toplantısı düzenleyecek.

(Braga/14.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final serisi üçüncü ve son maçında Galatasaray, deplasmanda Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımıyla karşılaşacak.

(Ekaterinburg/16.00)

3- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları Barcelona-Arsenal ve Bayern Münih-Juventus karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

(Barcelona/21.45/Münih/21.45) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 22. haftası 3 karşılaşmayla başlayacak.

(Fotoğraflı)

5- Voleybol Bayanlar 1. Lig 20. haftasında 3 karşılaşma oynanacak.

(Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Terör tanımı tartışılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ankara'daki terör saldırısının ardından yaptığı "terörün ve teröristin tanımı değiştirilmeli" açıklaması, Türk hukuk mevzuatındaki "terör" tanımını gündeme taşıdı

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Alaaddin Varol:

"Öyle bir hale geldik ki kanunda kelime kelime yazmıyorsa hakimler geniş yorumluyor. Bu manada kanunlarımız terörle mücadele için yetersiz kalıyorsa yeniden tanım yapılmalı"

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı:

"Kamu güvenliği konusunda yaşanan sıkıntılar toplumun tamamının özgürlük alanını daraltan bir hale dönüştü. Bu nedenle terörle mücadelede daha etkin yöntemler belirlenmeli. Yasal mevzuat bu kapsamda yeniden şekillenmeli"

Eski Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker: "Terörle Mücadele Kanunu'nda çok geniş kapsamlı bir terör tanımı var. Ülkenin içinde bulunduğu koşullar bunu gerektirebiliyor. Çünkü terör, amacına ulaşmak için her türlü vasıtayı kullanabilir. Bir suç, terör örgütlerinin amacı doğrultusunda işlenmişse zaten o suç terör suçu kapsamındadır"

(Aylin Sırıklı Dal-Ferdi Türkten/Ankara)

2- Savaş hatıraları Gelibolu'ya dönüyor

Çanakkale Savaşları kahramanlarından Gazi Binbaşı Halis Ataksor'un, tarihe ışık tutan günlüğü, taarruz ve savunma haritaları, din ve tarih kitapları, not defterleri, tek savaş ganimeti olan büyütecinin de aralarında bulunduğu kişisel eşyaları, Gelibolu Yarımadası'ndaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde sergilenecek

-Gelibolu Yarımadası'nda yaşanan savaşta, Anzak askerlerini ilk karşılayan birliğin komutanı olan Gazi Binbaşı Halis Ataksor'un günümüze ulaşan envanteri arasında en çok "Çanakkale Raporu" dikkati çekiyor

-Torun Serdar Ataksor:

-"Dedemin eşyaları, babaannem tarafından korunup babama ondan da bana intikal ediyor. Ben de özenle saklıyorum. Gerek akademisyenlere gerekse Çanakkale muharebeleri üzerine çalışma yapanlara, kaynak konusunda yardımcı oluyorum"

(Çiğdem Pala/Mehmet Bayer)

3- Amerikalı ekonomistlerin Fed beklentileri

Moody's Analytics Direktörü Sweet:

"Fed, martta beklemede kalacak fakat güçlü iş gücü piyasası ve artmaya başlayan enflasyon haziranda faiz artışına işaret ediyor"

"Komite'nin karar metni ile faiz projeksiyonlarında biraz daha şahin bir tavır takınacağını ve bu yıl için 25 baz puanlık 3 faiz artışının sinyalini vereceğine inanıyorum"

American Enterprise Institute'un Kıdemli Uzmanı ve eski Fed Ekonomisti Oliner:

"Fed yetkilileri, 'bekle-gör' stratejisini sürdürecek ancak nisan ve haziran toplantılarının hala masada olduğu sinyalini verecek"

"Yellen'in basın konferansındaki ana görevi Fed için zaman kazanmak olacak"

Mott Capital Management Portföy Müdürü Kramer:

"Faiz artışına gitmelerini kesinlikle beklemiyorum aksine geleceğe yönelik faiz artış beklentilerini düşüreceklerine inanıyorum"

"Döviz kuru ve tahvil piyasaları bize bu sene içinde faiz artışına gidilmeyeceğini söylüyor"

(Gülbin Yıldırım/Washington)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Arnavutluk Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title