Haberler

Gündem / 15 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Fransa'da, Avrupa Konseyi Parlamento Başkanları Konferansı'na katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Fransa'da, Avrupa Konseyi Parlamento Başkanları Konferansı'na katılacak.

(Strazburg) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kurban Bayramı kutlanıyor.

İslam dünyasında idrak edilen Kurban Bayramı'na ilişkin gelişmeler ve kutsal topraklardaki 1 milyon 862 bin Müslüman'ın hac ibadeti izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bayramlaşma merasimlerine katılacak, şehit ailelerini ziyaret edecek.

(Afyonkarahisar/11.00-18.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Özgür Suriye Ordusu'nun, Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler, muhalifler ile Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar ve ABD ile Rusya'nın ilan ettiği ateşkese dair gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde 2016-2017 sezonu heyecanı gruplarda ilk hafta maçlarıyla başlayacak.

Kupada Türkiye'yi temsil eden takımlardan Fenerbahçe deplasmanda Ukrayna'nın Zorya, Atiker Konyaspor evinde Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk, Osmanlıspor da Ankara'da Romanya'nın Steaua Bükreş takımıyla karşılaşacak.

(Odessa/20.00/Konya/Ankara/22.05) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- A Milli Erkekler Voleybol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 2. etap E Grubu'ndaki ilk maçında Turgutlu'da Avusturya ile karşılaşacak.

(Manisa/17.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

"Yüksek Planlama Kurulunda, anahtar teslim fabrika konusunda son çalışmayı yaptık ve uygulamaya en geç bu ay içinde geçeceğiz"

"Yatırımcı, işadamı, sanayici, elindeki parayı arsaya, binaya harcamayacak. Arsayı ve binayı biz vereceğiz, o sadece makinelerini getirip işletecek"

"Teşvikler kapsamında makine alımına sıfır faizli kredi vereceğiz ve kamu alım garantisi sağlayacağız"

"Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi'nin maddi unsurları yanında çok önemli manevi kazanımları da var. Önümüzdeki dönemde manevi tarafları ve sosyal boyutlarını içeren çalışmalarımız olacak, onunla ilgili bir paket de gündemde"

(Mehtap Yılmaz/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İsmail Kahraman Fransa Politika Güncel Haberler

title