Haberler

Gündem / 15 Aralık 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile görüşecek, güvenlik toplantısına başkanlık edecek, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor'u resmi törenle karşılayacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile görüşecek, güvenlik toplantısına başkanlık edecek, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor'u resmi törenle karşılayacak.

(Ankara/12.30/13.30/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile bir araya gelecek.

Yıldırım, Moldova Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Octavian Calmic ile Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'la görüşecek.

(Ankara/11.00/12.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul edecek, şehit aileleri için toplanan yardım çekini alacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, KESK ve Memur-Sen'i ziyaret edecek.

(Ankara/13.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cizre'de esnafla bir araya gelecek, Şırnak Valiliğini ziyaret edecek, Valilikte basın toplantısı düzenleyecek.

(Şırnak/09.30/12.00/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, DEAŞ terör örgütüyle mücadeleye yönelik 14 ülkenin katılımıyla İngiltere'de düzenlenen toplantıya katılacak, İngiltere Savunma Bakanı Micheal Fallon ve ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile ayrı ayrı görüşecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM'den.

Genel Kurulda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri oylanacak.

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü dinleyecek.

(TBMM/11.00/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Tataristan İş Forumu'nda, ikili anlaşmaların imza töreni ile basın toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00-10.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Moritanya Balıkçılık Bakanı Nani Chrougha ile makamında bir araya gelecek

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sarp Sınır Kapısı ve Hopa Limanı'nda incelemede bulunacak, Rize Valiliğini ziyaret ederek iş adamları ile toplantı yapacak, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında iş adamları ile görüşecek.

(Artvin/10.00/11.00/Rize/14.00/Trabzon/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Limanı Genişletme Projesi açılış töreni ile AK Parti il binası açılışına katılacak, iş adamları ile toplantı yapacak.

(Mersin/14.30-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin işgücü istatistikleri ile 2015 yılına ilişkin sosyal koruma istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1 - AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya'da, Özel İşlerden Sorumlu Bakanı Peter Altmaier ile çalışma kahvaltısında bir araya gelecek, Türk ve Alman medya temsilcilerinin katılımıyla "Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları"na katılacak, Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları toplantısının açılışında konuşacak.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İran komutasındaki milisler ile Beşşar Esed rejiminin kuşatmasında bulunan Halep'in doğusundaki durum ile iç savaştaki diğer gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Şam-Hama-Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Avrupa Birliği (AB) devlet ve hükümet başkanları, yıl sonu zirvesi için Brüksel'de toplanarak AB-Türkiye mutabakatının uygulanması, güvenlik, AB-Ukrayna Ortaklık Anlaşması, Rusya, Suriye ve Brexit konularını ele alacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hz. Şems'in kabri ile Hz. Mevlana Müzesi, Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına ziyarette bulunacak.

Avcı, Şehit polis memuru Metin Düzgün'ün ailesini de ziyaret edecek, Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısı ve Kaşgarlı Mahmut ödüllerinin sahiplerinin açıklanacağı program ile 13. Dost İslam'a Hizmet ödülleri törenine katılacak.

(Konya/11.30-20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Uluslararası Genç Şairler Buluşması'nın açılışı, Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde yapılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Flamenko'nun yaşayan efsanesi olarak nitelendirilen Paco Pena, İspanyol şair Federico Garcia Lorca'nın ölümünün 80. yılı anısına sahne alacak.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "100/2000 YÖK Doktora Bursları" hakkında açıklamalarda bulunacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 12. haftasında Darüşşafaka Doğuş, Volkswagen Arena'da İspanya ekibi Real Madrid'i konuk edecek, Anadolu Efes ise deplasmanda Almanya temsilcisi Brose Bamberg ile karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/Bamberg/22.45) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu 6. hafta maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor, Macaristan'ın Uniqa Sopron ekibini konuk edecek.

(Hatay/18.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın 6. ve son haftasında C Grubu'nda Canik Belediyespor-TTT Riga, D Grubu'nda da Yakın Doğu Üniversitesi-Aluinvent müsabakaları yapılacak.

(Samsun/İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

4- Voleybol CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Fransa temsilcisi Saint-Raphael Var ile karşı karşıya gelecek.

(Frejus/22.30)

5- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 2. hafta 4 maçla tamamlanacak.

C Grubu'nda Amed Sportif Faaliyetler-Fenerbahçe ve Gençlerbirliği-Menemen Belediyespor, G Grubu Bursaspor-Ümraniyespor, H Grubu'nda da Gümüşhanespor-Kızılcabölükspor karşı karşılaşacak.

(Diyarbakır/14.15/Ankara/18.30/Bursa/20.30/Gümüşhane/12.15) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Efeler Ligi'nde 11. haftanın ilk maçında Fenerbahçe ile Halkbank, Metro Enerji Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- SOCAR'ın Türkiye ilgisi yatırımlarla büyüyor

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev:

"Bugüne kadar 3,7 milyar dolar tutarında harcama yaptığımız STAR Rafinerisi'nin genel ilerleme oranı yüzde 80'e ulaştı, 2018 yılında da hizmete gireceğini öngörüyoruz"

"TANAP'a dış finansman sağlamak amacıyla bankalarla görüşmeler sürüyor. Henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte projeye yaklaşık 4 milyar dolarlık bir katkı sağlanabileceğini öngörüyoruz"

"Azerbaycan Devletinin TANAP'taki hissedarı konumunda bulunan Güney Gaz Koridoru Şirketi (SGC)'nin elindeki yüzde 58'lik hissenin yüzde 8'sini SOCAR Türkiye'ye devretme düşüncesi var. Bu konuda ortaklarımız nezdinde gerekli girişimleri başlattık"

"Türkiye yakın gelecekte, enerjide küresel ve bölgesel arz güvenliğinin en önemli teminatı haline gelecek"

(Nuran Erkul / Ankara)

2- ANALİZ - Ekonomik çıkmaz Yunanistan'ı erken seçime sürükleyebilir

Yunan hükümeti ve kreditörleri arasındaki kurtarma paketi müzakerelerinde taraflar aylardır uzlaşmaya varamadı

AB kurumları ve IMF arasındaki reform ve hedeflere ilişkin görüş ayrılıkları ise kurtarma paketi programının geleceğini tehlikeye atıyor

Eurogroup'ta kararlaştırılan borç hafifletme önlemleri de hükümetin açıkladığı sosyal müjde paketinin anlaşma kapsamında olmadığı gerekçesiyle askıya alındı

(Furkan Naci Top/Atina)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Rüstem Minnihanov Tataristan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title