Haberler

Gündem / 14 Şubat 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Vekili Prens Muhammed bin Selman bin Abdülaziz'i kabul edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Vekili Prens Muhammed bin Selman bin Abdülaziz'i kabul edecek.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz tarafından resmi törenle karşılanacak Erdoğan, onuruna verilecek öğle yemeğine iştirak edecek, heyetler arası görüşmelere katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'daki temaslarının ardından Katar'a geçerek eski Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani ile görüşecek.

(Riyad/Doha) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliğinin, Medya ve Demokrasi etkinliğine katılacak.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, ODTÜ Teknokent'te 5G Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

(Ankara/11.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP ve HDP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM'den

TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(15.00) (Fotoğraflı)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler başlayacak.

(15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, araba tasarımına büyük ilgi duyan otizm hastası 13 yaşındaki Mesut Uygun'u makamında kabul edecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu Guvernörler Konseyi 40. Toplantısı'na katılacak.

(Roma) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, 2016 yılının 4. çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistiğini, aralık ayına ilişkin sanayi ciro endeksini ve bu yılın ocak ayına ilişkin tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine, 9 yıl vadeli sabit kuponlu devlet tahvilini yeniden ihraç edecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Amman temasları kapsamında Ürdün Kralı Abdullah ile bir araya gelecek.

(Amman) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fırat Kalkanı Harekatı ve Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Başkanlık binasında, SGK ile PTT arasındaki Banka Promosyonu Protokolü'nün imza törenine katılacak.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması" projesi kapsamında The Ankara Hotel'de düzenlenecek "İş Yaşamı Becerileri Eğitimi"nde konuşacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Sultan II. Abdülhamid Han'ın kızı Fatma Naime Hanım'ın torunu Bülent Osman'ın, Fatih Camisi'nde ikindi vakti düzenlenecek cenaze törenine katılacak, ardından Yıldız Parkı içindeki Çadır Köşkü'nde taziye ziyaretinde bulunacak.

(İstanbul/16.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2017) devam ediyor.

(Erzurum) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu, 2 maçla başlayacak.

Benfica-Borussia Dortmund ve Paris Saint Germain-Barcelona maçları oynanacak.

(Lizbon/Paris/22.45) (Fotoğraflı)

3- Voleybol Erkekler Challenge Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray HDI Sigorta, deplasmanda İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla karşılaşacak.

(Tel Aviv/20.00)

ÖZEL HABER

1- "Islık dili", "Hıdırellez" ve "Afrodisias Antik Kenti" UNESCO yolunda

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, bu yıl "ıslık dili"nin, Hıdırellez'in ve Aydın'daki Afrodisias Antik Kenti'nin kültürel miras listesine girmesi için çalışacak

Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz:

"Dünyanın pek çok yerinde birbiriyle benzeşmeyen ama biçimsel olarak ıslık dili olarak tarif edilen diller var. Bunlardan bir tanesi Kanarya Adalarında İspanya kültürel mirası olarak listeye girdi. Karadeniz Bölgesi'nde de ıslık diliyle anlaşma var. Acil koruma listemizde yer alan ıslık dili dosyamız hazırlandı. Bizimkinin de listeye gireceğini düşünüyorum"

"Geçen yıl Ani Arkeolojik Alanı kültürel miras listesine girdi. Aynı şekilde bu yıl da Aydın'daki Afrodisias Antik Kenti'nin kültürel miras listesine girmesi için çalışma yapıyoruz"

"UNESCO'da bir günün Türk Dili Günü olmasını sağlamaya çalışıyoruz"

(Özgür Alantor/Çankırı)

2- Avrupa'nın yeni belirsizliği "Fransa"

Ülkede nisan-haziran döneminde yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde aşırı sağın önde gelen adayı Ulusal Cephe lideri Le Pen'in AB karşıtı söylemleri, Avrupa'daki yeni belirsizliğin nedeni oldu

IHS Markit Uzman Danışmanı Brian Lawson:

"Fransa'nın avroyu kullanmayı bırakması durumunda avronun ayakta kalma olasılığı düşük hale gelecek"

"Fransa'nın birlikten çıkma ihtimali şu an düşük ancak imkansız değil"

Berenberg Başekonomisti Holger Schmieding:

"Le Pen, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazansa bile AB karşıtı söylemlerini gerçekleştiremeyecek"

(Burhan Sansarlıoğlu/İstanbul)

3- TANAP'ın 2,15 milyar dolarlık dış finansmanı tamam

Türkiye'ye yıllık 6 milyar metreküp doğalgaz sağlayacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesi için 2 milyar 150 milyon dolarlık dış finansman garantilendi

Projeye, gelecek dönemde iki Avrupa bankasından 1,5 milyar dolar seviyesinde yeni finansmanın da onaylanması bekleniyor

(Nuran Erkul/Ankara )

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title