Haberler

Gündem / 14 Nisan 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- İslam İşbirliği Teşkilatı 13. ZirvesiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılıyor.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılıyor.

Erdoğan, konuk heyet başkanları onuruna Dolmabahçe Sarayı'nda akşam yemeği verecek, ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek.

(İstanbul/09.00/19.00/21.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, zirve kapsamında ikili görüşmelerde bulunacak, konuklar onuruna vereceği öğle yemeğinin ardından ikili görüşmelerine devam edecek.

(İstanbul/12.00/13.30/15.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kanserle Mücadelede Hanımefendilerin Liderliği Özel Oturumu'na katılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, resmi ziyaret kapsamında gittiği Pakistan'daki temaslarını tamamlayarak yurda dönecek.

(Ankara)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dünyada ve Türkiye'de Klinik Hukuk Sempozyumu'na katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- TBMM'den

Genel Kurulda, zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul, 15 bin polis alınması ile ilgili konularda düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

Anayasa Komisyonunda, Siyasi Etik Kanunu Teklifi üzerinde görüşmeler başlayacak.

(TBMM/14.00/11.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ar-Ge Merkezleri İyi Uygulama Toplantısı'na katılacak, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevini, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, iş adamlarıyla toplantı yapacak.

(Antalya/10.30-18.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Forumu'na katılıyor.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Organize Sanayi Bölgesindeki iş adamlarıyla yaptığı kahvaltının ardından "Geçmişten Günümüze Malatya Sempozyumu", İl Sağlık Müdürlüğüne ambulans teslimi töreni ile Malatya Tarım Fuarı'nın açılışına katılacak.

(Malatya/09.00/11.00/12.00/13.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknoloji Fuarı açılışını gerçekleştirecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

5- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Perakendeciler Federasyonunca, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen "Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor 2016 Konferansı ve Fuarı"na katılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

6- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Hollanda'da, AB Çevre ve Ulaştırma Bakanları gayriresmi toplantısına iştirak edecek.

(Amsterdam) (Fotoğraflı – Görüntülü)

7- Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ile IMF Başkanı Christiane Lagarde, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.

(Washington) (Fotoğraflı – Görüntülü)

8- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, şubat ayı kısa vadeli dış borç istatistikleri ile haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.0014.30)

9- TÜİK, mart ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ile şubat ayı dış ticaret endekslerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avusturya'da, Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından kabul edilecek, Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz ile baş başa görüşecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek. ??

Bozkır ve Kurz, Avusturya Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneğinin 20. kuruluş yıl dönümü programına katılacak.

(Viyana) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- KKTC'de Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün hükümeti kurma çalışmaları izleniyor.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Türkiye'nin Avrupa Birliği 2015 İlerleme Raporu, Avrupa Parlamentosu'nun Strazburg'daki oturumunda oylanacak.

(Strazburg)

4- Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler öncülüğünde tekrar başlatılan Cenevre'deki Suriye görüşmeleri devam ediyor. ?

(Cenevre) (Fotoğraflı – Görüntülü)

5- Suriye'deki iç gelişmeler, rejimin muhaliflere saldırıları, muhaliflerin Halep'in kuzeyinde terör örgütü DAEŞ ile çatışmaları ve diplomasi trafiği takip ediliyor.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı – Görüntülü)

6- Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasında 18 Nisan'da Kuveyt'te başlayacak müzakereler öncesinde BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Şeyh Ahmed tarafından ilan edilen ateşkese ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı – Görüntülü)

7- Irak'ta Başbakan Haydar el-İbadi'nin yeni hükümet kurma çalışmaları izleniyor.

8- Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin döneminde ülkedeki Kürtlere karşı yürütülen Enfal Katliamı'nın 28'inci yılı dolayısıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin çeşitli şehirlerinde anma etkinlikleri düzenlenecek.

(Bağdat/Erbil) (Fotoğraflı – Görüntülü)

9- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, canlı yayında halkın telefon yoluyla yönelteceği sorulara cevap verecek.

(Moskova) (Fotoğraflı – Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1. Fotoğraf sanatçısı Ulaş Tosun'un, Suriye İç Savaşı Mağdurlarının Trajedisi adlı mülteciler konulu sergisi sanatseverlerle buluşacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Haluk Piyes ve Büşra Ayaydın'ın başrollerinde oynadığı Ateş filminin galası yapılacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Filistinli şair Mahmud Derviş, Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali'nde konuşulacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Cezayir asıllı Fransız şarkıcı Enrico Macias konser verecek.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek finali ikinci maçında Fenerbahçe ile İspanya'nın Real Madrid ekibi Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

2- UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçları oynanacak. Shakhtar Donetsk-Braga, Sparta Prag-Villarreal, Sevilla-Athletic Bilbao ve Liverpool-Borussia Dortmund karşılaşmaları yapılacak.

(Lviv/Prag/Sevilla/Liverpool/22.05) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Basketbol Ligi erteleme maçında Galatasaray Odeabank ile Darüşşafaka Doğuş, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

4- Avrupa Halter Şampiyonası Norveç'te sürüyor.

Şampiyonanın beşinci gününde Türk sporculardan kadınlar 69 kiloda Duygu Aynacı podyuma çıkacak.

(Forde/17.30)

5- PTT 1. Lig'de 29. hafta, Karşıyaka-Giresunspor, Adana Demirspor-Denizlispor ve Samsunspor-Göztepe maçlarıyla tamamlanacak.

(İzmir/17.00/Adana/Samsun/19.00) (Fotoğraflı)

6- Hentbol Kadınlar Süper Lig play-out maçları yapılacak. Osmangazi Belediyespor-Sivas Belediyespor ve Anadolu Üniversitesi-Ankara 1910 karşılaşmaları oynanacak.

(Bursa/17.00/Eskişehir/17.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Yabancı akademisyenlerden YÖK'e rekor başvuru

YÖK'ün ülkelerindeki savaş ve iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye göç eden yabancı akademisyenler için hayata geçirdiği Yabancı Akademisyen Bilgi Sistemi'ne ilk iki günde gelen başvuru sayısı 5 bine yaklaştı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç:

"YABSİS projesi, Suriyeli akademisyenlerde büyük bir heyecan uyandırdı"

"Suriye uyruklu akademisyenlerden bin 200'e yakın müracaat var. Irak'tan 150, Mısır'dan 31 başvuru geldi. Ürdün gibi ülke içinde herhangi bir karışıklığın olmadığı ülkelerden, Afrika, Ortadoğu ve Balkan ülkelerinden de CV'lerini yükleyen akademisyenler bulunuyor"

"İki günlük bir sürede bu kadar yoğun bir ilginin oluşması bizler için teşvik edici bir unsur oldu. Müracaat sayısı tahminlerimizi aştı"

"Amacımız sadece savaş gibi nedenlerle ülkelerinde mesleklerini icra edemeyen, bilime katkı sağlayamayan akademisyenleri ülkemize cezbetmek değil, aynı zamanda yükseköğretimimizi bölge için bir cazibe merkezi haline getirmek ve geniş çerçevede bu çalışmayı sürdürmek"

(Selma Kasap/Ankara)

2- Bütçeye göre "umuda yolculuk"

Daha iyi bir yaşama ümidiyle Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenlerin kullandıkları deniz vasıtaları gelir durumuna göre değişiyor

Ege Denizi'nde ölümü göze alarak Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenlerin büyük kısmı lastik şişme botu tercih ederken, bazı göçmenler ise umuda yolculukta yat, sürat teknesi, yelkenli, jetski gibi daha lüks sayılabilecek deniz araçlarını tercih ediyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, 2016'nın ilk 3 ayında 3'ü yat, 10'u sürat teknesi, 16'sı ahşap tekne olmak üzere yaklaşık 500 deniz aracı ele geçirdi

(Ramazan Ercan / İzmir)

3- Doğa harikası Uzungöl temizlenecek

Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğal manzarasıyla insanları cezbeden dünyaca ünlü Uzungöl'de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının girişimleri ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının desteğiyle çamur ve rüsubatın temizlenmesi için çalışma başlatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu:

"Şu an geldiğimiz noktada göl içindeki çamurdan incelenmek üzere numune alımı yapıldı. Çamur numunelerinin sonuçlarına göre göl içerisindeki çamur ve otlanma temizlenerek, göldeki kötü görüntünün önüne geçilmiş olacak"

(Meltem Yılmaz / Trabzon)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title