Haberler

Gündem / 12 Temmuz 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Brüksel'deBaşkan Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında "Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı"nın üçüncü oturumuna iştirak edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Brüksel'de

Başkan Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında "Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı"nın üçüncü oturumuna iştirak edecek.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile baş başa görüşecek Erdoğan, ardından devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki "Afganistan Oturumu"na katılacak.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile ayrı ayrı ikili görüşme yapacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Genel Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanının seçimini yapmak üzere toplanacak.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2018 yılında merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge faaliyetleri için ayrılan ödenek ve harcamalara ilişkin verileri açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- NATO Zirvesi 29 ülke liderinin katılımıyla ikinci gün oturumlarının ardından tamamlanacak, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın toplantısı düzenleyecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May'in ev sahipliğinde Oxford'da düzenlenecek akşam yemeğine katılacak.

(Londra)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.?

(Halep/İdlib/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla, "2018 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanıtım toplantısı yapılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişiminde, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 143 sanığın yargılanmasına İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Sakarya'da darbe girişimine ilişkin davada 222 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Sakarya/09.30)

FETÖ'nün Bolu'daki emniyet yapılanması davasında 71 sanığın yargılanması sürecek.

(Bolu/10.00)

3- Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 10'u tutuklu 85 sanığın yargılanmasına, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde 1. ön eleme turu ilk maçları tamamlanacak. Kupada 2. ön eleme turunda Beşiktaş'ın rakibini belirleyecek eşleşmede Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn, Karadağ'ın Titograd takımını konuk edecek.

(Torshavn/21.00)

2- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon, İngiltere'nin başkenti Londra'da sürüyor.

3- Fransa Bisiklet Turu 6. etapla devam ediyor.

ÖZEL HABER

1- Kahraman komutandan "15 Temmuz" mesajı

FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında vücuduna isabet eden 7 kurşuna rağmen kışlasını darbecilere teslim etmeyen gazi Tuğgeneral Davut Ala, 15 Temmuz'un ikinci yılında duygularını ve yaşadıklarını anlattı

Milli Savunma Bakanlığı ASAL Genel Müdürü Tuğgeneral Ala:

"Bu insanlar bu olayı başarsalardı ülkemiz elimizden çıkacaktı, müstemleke bir devlet haline gelecektik. Yalnızca Türkiye değil, bu ümmetin ümidi kaybolacaktı"

"Bir parmağım yok, eksikliğini elbette hissediyorum ama aynı zamanda da gururlanıyorum. O parmağın inşallah beni cennette beklediğine, cennette benim bu dünyada yaptıklarıma şahitlik edeceğine inanıyorum"

"Cumhurbaşkanımız benimle ilk görüşmesinde FETÖ'nün bitmediğini söyledi. Geldiğimiz süreçte de bitmedi, mücadele halen devam ediyor"

"(FETÖ ile mücadele) Bu süreç öyle 1-2 senede bitecek bir süreç değil. Cumhurbaşkanımıza da söyledim, Allah'ın izniyle üstesinden geleceğiz. Devlet büyüklerimizle beraber bu işi de eninde sonunda halledeceğiz"

"Bu halk, bu topraklarda, bu coğrafyada yaşadığı sürece hiçbir emperyalist güç, fraksiyon ve şahsın bizi bölüp parçalamaya gücü yetmeyecek, aksine biz ezilmiş, kendilerine önderlik etmemizi isteyen halklara öncülük edecek bir millet olarak varlığımızı ilelebet sürdüreceğiz"

"Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Zorluklar olacaktır mutlaka ama yılmayacağız. Bugün bir parmağım kopmuş olabilir, yarın belki kolum kopacak. O akşam nasıl parmağımı tutup hainlerle çatışmaya devam ettiysem, bugün kolum koparsa kolumu tutup Allah bana şehadeti nasip edene kadar çatışmaya devam edeceğim"

(Sinan Uslu-Sarp Özer/Ankara) 2- FETÖ'nün suikast timi güneş yüzü göremeyecek

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 47 sanığın yargılandığı dava, 7,5 ay sürdü

Aralarında Özel Kuvvetler, SAT ve MAK ekiplerinden oluşan suikast timi sanıklarından 31'ine 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen sanıklar arasında, suikast timini yöneten Gökhan Şahin Sönmezateş ile Özel Kuvvetler ekibinin başındaki Şükrü Seymen ve MAK timini başındaki Taner Berber de bulunuyor

"Menfez paşası" lakaplı Zekeriya Kuzu, 4 kez ağırlaştırılmış müebbetin yanı sıra "Cumhurbaşkanına hakaret", "nitelikli kasten yaralama", "nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal", "nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "nitelikli yağma" suçlarından toplam 82,5 yıl hapis cezasına da mahkum edildi

(Durmuş Genç/Muğla)

3- Dünya borsaları ocaktan bu yana 4,2 trilyon dolar eridi

Küresel piyasalarda yatırımcılar, tahvil piyasasındaki çalkalanma, ticaret savaşı endişeleri ve jeopolitik riskler nedeniyle zor bir yıl deneyimlerken, ocak sonundan mayıs bitimine kadar dünya borsalarının değeri 4,2 trilyon dolar eridi

Çin'in Şanghay borsası, değerindeki 563,4 milyar dolarlık azalışla en fazla kayıp yaşanan borsa oldu

New York Borsası, sahip olduğu 23,1 trilyon dolarlık piyasa değeri ile dünya borsaları arasında zirvedeki yerini korurken, 10,9 trilyon dolarla Nasdaq ikinci sırada yer aldı

Dünya borsaları arasında ocak sonundan mayıs bitimine kadar geçen süreçte piyasa değeri en hızlı Bermuda'da arttı, en sert Arjantin'de düştü

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title