Haberler

Gündem / 12 Şubat 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Makedonya Başbakanı Zoran Zaev'i kabul edecek, partisinin genel merkezinde AK Parti MYK toplantısına başkanlık edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Makedonya Başbakanı Zoran Zaev'i kabul edecek, partisinin genel merkezinde AK Parti MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/16.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Makedonya Başbakanı Zoran Zaev'i resmi törenle karşılayacak, konuğu onuruna resmi öğle yemeği verecek.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, partisinin genel merkezinde AK Parti MYK toplantısına katılacak.

(Ankara/10.30/12.30/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, JW Marriott Hotel'de, Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü dolayısıyla düzenlenecek programa katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bulgaristan'da soydaş ve kanaat önderleriyle buluşacak, Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, Kültür Bakanı Boil Banov ve Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı'yla ayrı ayrı görüşecek.

Kurtulmuş, Banyabaşı Camisi'ni ziyaretinin ardından, Ulusal Meclis Kültür ve Medya Komisyonu Başkanı Vejdi Raşidov ile bir araya gelecek.

(Sofya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Valilik Meydanı'nda, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü törenlerine iştirak ediyor.

(Kahramanmaraş/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Grand Otel'de "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"na katılacak.

(Niğde/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İslam Kalkınma Bankası Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Fonu Tanıtım Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/ 10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

(Çankırı/ 10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, 2017 yılının son çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/ 10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Afrika 2. Bakanlar Gözden Geçirme Konferansı'nın açılış konuşmasını yapacak, Afrika Birliği Komisyon Başkan Yardımcısı Thomas Kwesi Quartey ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/09.30/11.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da bir araya gelecek.

(Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

Darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesine Sincan'daki Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Çağlayan'da devam edilecek.

(İstanbul/11.30)

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, 23'ü tutuklu 66 sanıklı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi yerleşkesi baskını davasının görülmesine Bakırköy Adliyesinde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

15 Temmuz öncesinde 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda yapılan toplantı ile kalkışma günü tugayda yaşananlar ve burada darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin şehit edilmesine ilişkin 132 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

Darbe girişimi sırasında Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalışan rütbeli askerlerin de aralarında bulunduğu 332 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Siirt/09.00)

Hatay'da, dönemin 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat'ın da aralarında bulunduğu 44 sanığın yargılandığı dava, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Hatay/09.00)

2- Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 103 sanığın yargılandığı 28 Şubat davasına Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları, Güney Kore'de devam ediyor.

(PyeongChang) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın son maçında Galatasaray ile Antalyaspor, Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Spor Toto 1. Lig'de 21. hafta Adanaspor-Gazişehir Gaziantep müsabakasıyla sona erecek.

(Adana/18.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- TKDK'den yatırımcıya 5 milyar lira hibe

TKDK Başkanı Hakan Kalender:

"IPARD 2 kapsamında 2020 yılına kadar yaklaşık 5 milyar liralık hibeyi kullandıracağız. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak kadın ve gençlere pozitif ayrımcılık yapıyoruz"

"Vatandaşın belki bu konuda yeterince birikimi yoktur diye küçük projelerin ücretsiz yapılması imkanını getirdik. Bu, çok önemli bir adımdır, önemli bir uygulamadır"

(Rauf Maltaş/Şanlıurfa)

2- KGF artık sanayi yatırımlarının aktörü olmalı"

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan:

"KGF'nin geçici bir kurum olarak kalmaması, yaşayan bir müessese haline gelmesi gerek. Bundan sonraki süreçte KGF'nin hizmet etmesi gereken nokta, niteliksel boyutlu girişim ve yatırımlardır. Türkiye'nin yarınları için Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. havalimanı boyutunda vizyon projeleri diyebileceğimiz güçlü sanayi yatırımlarına destek verme noktasında bir aktör haline gelmeli."

"Türkiye'de geçmiş yıllarda ideal anlamda kurulmasına rağmen o veya bu nedenle hedefinden çıkmış, bir tabela bankasına dönüşmüş bir Kalkınma Bankası yapımız var. Şu anda da ekonominin içindeki en atıl yapılardan biri. Kalkınma Bankası'nı yeni baştan domine edip, hatta sıfırdan, güçlü bir şekilde KGF ile birlikte dizayn edebiliriz"

"Biz liberal ekonominin ölçüsünü çok kaçırmışız. En liberal ülkeler dahi ihtiyaç olduğunda devlet kaynaklarını ve gücünü ekonominin içinde sokuyor. Bir taraftan Kalkınma Bankası, bir taraftan KGF'nin vereceği destek, bir de kamunun önemli projelere sermayedar olarak belli bir yıl sonra çıkmak kaydıyla girmesiyle faizlerin kalıcı ve anlamlı bir şekilde düştüğünü görebiliriz"

"Gelecek nesillere 'neden sanayi önemli?' diye göstermek açısından, 2017 örnek verilebilecek, tarihe damga vuran bir yıl oldu. Ben bu yıl da Türkiye'nin, dünya koşullarında olağanüstü negatif bir gelişme olmadığı takdirde yüzde 4'lerin üzerinde bir büyümeyi rahatlıkla yakalayabileceğini düşünüyorum. İlk çeyrekte de yüzde 5-6'nın üzerine çıkılabilir"

(Hasan Arslan/İstanbul)

3- "Süresiz nafaka" mağdurları yasal düzenleme bekliyor

Eşlerinden boşandıktan sonra süresiz yoksulluk nafakası ödeyerek mağdur olduklarını söyleyen bir grup, sosyal medya üzerinden örgütlenerek kurulan "Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu" üyeleri, sorunlarının giderilmesi için yasal düzenlemenin yapılmasını bekliyorlar

Platformun kurucusu İlknur Birsel:

"Bu sorun, kadının gelişimini engelleyip sürekli olarak erkeğe bağımlı kılar. Kayıtsız çalışmaya özendiriyor. Nikahsız yaşamaya teşvik ediyor"

"Mesela 10 gün evli kalmış bir polis memuru var. Polis memuru görev dönüşü evine geliyor. Eşyalar, takılar toplanmış, kızın ailesi kızı götürmüş. Bu adam 28 yıldır nafaka ödüyor"

Avukat Derya Anıl Kaya:

"Yoksulluk nafakası bilinenin aksine sadece boşanan kadına ödenmez. Boşanan koca da talep ederse, boşanma yüzenden yoksulluğa düşeceğini ispat etmesi ve boşanmada kusurunun daha ağır olmaması hallerinde yoksulluk nafakası alabilir"

(İstanbul/Murat Paksoy-Başak Yazar)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Makedonya Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title