Haberler

Gündem / 11 Eylül 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'na başkanlık edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/14.00)

2- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(TBMM/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sudan'da pilot çiftlik arazisinde, TİGEM iş birliği ile ekilen pamuk tarlalarında ve şeker fabrikasında inceleme yapacak.

(Dhopa/Sennar/Kenana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan İngiltere'de temaslarda bulunacak.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, "Taşıt-Kilometre İstatistikleri, 2016" haber bültenini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine 2 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

5- Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından TSPB Genel Merkezi'nde "Sermaye Piyasalarının Geleceği" konulu basın toplantısı yapılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak, mevkidaşlarıyla ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Bükreş) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Astana sürecinin garantör ülkeleri Türkiye, Rusya ve İranlı üst düzey diplomatlarla Suriye için Anayasa Komitesi kurulmasını görüşmek üzere bir araya gelecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Arap Birliği, ABD'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) maddi yardımı durdurma kararını değerlendirmek üzere dışişleri bakanları seviyesinde toplanacak.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- "4. Doğu Ekonomi Forumu", Rusya'da düzenlenecek.

(Vladivostok)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a "Küresel Donörler Forumu"nda "İnsani Hizmet Takdir Ödülü" verilecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Daha önce verilen beraat, görevsizlik ve düşme kararları sonrasında tutuksuz 211 sanık yönünden devam eden "Ergenekon" davası Çağlayan'daki İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(İstanbul/10.00)

3- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 469 sanıklı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 50'si tutuklu, 15'i firari 90 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

SPOR

1- UEFA Uluslar Ligi'nde ikinci hafta A, B, C ve D Liglerinde 7 maçla tamamlanacak. (Fotoğraflı)

2- Ziraat Türkiye Kupası 2. eleme turu mücadelesi 7 maçla başlayacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - PKK'ya yaz darbesi

Halkın barış, huzur ve güvenliğini bozmak isteyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik bu yılın haziran, temmuz ve ağustos aylarında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 760 terörist etkisiz hale getirilerek örgüte ağır darbe indirildi

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında kırmızı bültenle aranan ve Türkiye'ye iade edilmek üzere Danimarka'da yakalanan terör örgütü PKK'nın sözde "İskandinavya sorumlusu" C.D, hava harekatında öldürülen PKK'nın lojistik sorumlusu Hasan Çakmak, kırmızı kategoride aranan İbrahim Çoban ve Barış Öner, PKK'nın sözde elebaşlarından KCK yürütme konseyi üyesi İsmail Özden, sözde Dersim Saha ÖSB/YPS sorumlusu Ömer Duran ile sözde Batı Cephe YJA STAR sorumlusu Pınar Yıldırım da bulunuyor

Irak'ın kuzeyi ve Kandil'e yönelik son aylarda düzenlenen hava harekatları ve operasyonlarda 400'e yakın terörist etkisiz hale getirildi, terör örgütüne ait sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi

Yaz dönemindeki başarılı operasyonlarla ağır darbe alarak yiyecek dahi bulamayan ve bölge halkı üzerindeki etkisini tamamen kaybeden teröristler, güvenlik güçlerinin operasyonlarına yardımcı olan vatandaşların da desteğiyle iyice çıkmaza girdi

(Yunus Okur/Erzurum)

2- İhracat kredilerinin yarısı Eximbank'tan

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım:

"Ağustos sonu itibarıyla 27,3 milyar dolarlık desteği ihracata vermiş bulunuyoruz, yıl sonunda 46 miyar dolar olarak koyduğumuz hedefe ulaşacağız"

"İhracat kredileri içindeki payımız yüzde 37 iken bugün geldiğimiz noktada yüzde 47'ye yükseldik. İhracat kredilerinin neredeyse yarısını Türk Eximbank verir hale geldi"

(Tolga Albay/İzmir)

3- Göç yönetiminde yeni dönem

Birleşmişler Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, sığınmacıların kayıt altına alınması ve mülteci statüsünün belirlenmesi iş ve işlemlerini yürütme görevini tümüyle Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne devretti

Göç yönetiminde "yeni dönem" olarak adlandırılan bu süreçte artık Türkiye'de uluslararası koruma başvurusunda bulunmak isteyen yabancılar, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine müracaat edecek

(Muhammed Boztepe-Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title