Haberler

Gündem / 10 Mayıs 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştayın 150. kuruluş yıl dönümü törenine katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştayın 150. kuruluş yıl dönümü törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Basın İlan Kurumu tarafından gerçekleştirilen "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı Sertifika Töreni"ne katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Gürsel Özyiğit'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçen yıl geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper için okutulacak mevlide katılacak, kabrini ziyaret edecek, anma programına iştirak edecek.

(Aydın/16.45/17.30/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CVK Bosphorus Otel'de kadın muhtarlar ve azalara yönelik "Dijital Okur Yazarlık Eğitimi" programına katılacak.

(Ankara/09.30/İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, TİSK tarafından düzenlenen "Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı"na iştirak edecek.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" yapılacak.

(Samsun/09.30/Gaziantep/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 6. Ulusal Yayın Kongresi'ne ve Yumurta ve Sanatları Merkezi açılışına katılacak, inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.

(Afyonkarahisar/09.30-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış törenlerine iştirak edecek, ziyaretler gerçekleştirecek, Balıkesir Adliye Sarayı Köprülü Kavşağı temel atma törenine katılacak.

(Çanakkale/09.30-11.00/Balıkesir/13.00-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9 - CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hakkari mitinginde konuşacak.

(Hakkari/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- TBMM'den

Genel Kurulda, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere bayram ikramiyesi gibi düzenlemeleri de içeren Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Çeşitli Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Konusunda Yetki Kanunu Tasarısı görüşülecek.

(TBMM/14.00/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Gıda Sanayi Zirvesi'ne katılacak.

(Konya/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yaşam ve Kültür Merkezi ile Acıpayam ve Çivril kapalı yüzme havuzlarının açılış törenlerine iştirak edecek.

(Denizli/10.00/12.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, YASED İstişare Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Gören Göz" cihazları dağıtım törenine katılacak.

Arslan, 12. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı'nda konuşacak.

(Ankara/09.30/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, "İstatistiklerle Aile 2017" bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/14.30)

7- TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan ayı öncesinde üretici ve market fiyatlarını açıklayacak.

(Ankara/10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Irak'ta hafta sonu yapılacak genel seçimler için güvenlik güçleri ve yurt dışındaki Irak vatandaşları oy kullanmaya başlayacak.

(Bağdat/Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Malezya'da Mahathir Muhammed öncülüğündeki ittifakın kazandığı genel seçimin yansımaları izleniyor.

(Kuala Lumpur) (Fotoğraflı)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla, ana teması "İsraf" olan "2018 Yılı Ramazan Ayı Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirilecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

Akıncı Üssü darbe davasında 473 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişiminde Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 68 sanığın yargılandığı davaya 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişimine ilişkin eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan'ın da aralarında bulunduğu 73 jandarma personeli ile terör örgütünün jandarma yapılanmasında sözde "abilik" yaptığı belirtilen 19'u sivil olmak üzere 92 sanığın yargılanmasına, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ziyaretlerde bulunacak, Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşmasını izleyecek.

(Diyarbakır/17.30-20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası finalinde Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe, Diyarbakır Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Diyarbakır/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Etnospor Kültür Festivali, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda devam ediyor.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 29. hafta, Beşiktaş Sompo Japan-Eskişehir Basket ve TOFAŞ-Trabzonspor maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/18.30/Bursa/20.30) (Fotoğraflı)

5- Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası'nın sahibinin belirleneceği Dörtlü Final organizasyonunun final maçında Kastamonu Belediyespor ile Polatlı Belediyespor karşılaşacak.

(Eskişehir/17.00)

6- TFF 2. Lig play-off çeyrek finalinde Kırmızı Grup'ta Keçiörengücü-Menemen Belediyespor, Sivas Belediyespor-Afjet Afyonspor, Beyaz Grup'ta ise Sakaryaspor-Bandırmaspor ve Şanlıurfaspor-Gümüşhanespor maçları yapılacak.

(Ankara/Sivas/16.00/Sakarya/Şanlıurfa/19.00/)

7- Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü maçlarında Selçuklu Belediyespor-Bandırma Kırmızı, Afyon Belediyespor-İstanbulspor Beylikdüzü karşı karşıya gelecek.

(Konya/18.00/Afyonkarahisar/19.00)

ÖZEL HABER

1- Vatandaşın tasarrufu 12 bin lirayı aştı

Türkiye'de vatandaşın birikimi, ilk çeyrekte bir önceki yıla göre bin 783 lira artarak 12 bin liranın üzerine çıktı

İstanbul, ilk çeyrekte kişi başına 28 bine dayanan tasarruf miktarıyla zirveye yerleşirken, Muş ortalama bin 344,5 liralık birikimle son sırada yer aldı

Bu dönemde kişi başına tasarrufunu en fazla artıran il yüzde 32,5'le Şanlıurfa oldu

Türkiye'nin bütün illerinde kişi başına tasarruf miktarının ilk çeyrekte artış kaydettiği ve bin liranın üzerine çıktığı görüldü

(Belgin Yakışan Mutlu / İstanbul)

2- Turizmin başkentine Alman ve Rus turist akını

Gözde turizm merkezi Antalya'yı yılın ilk 4 ayında ziyaret eden 1,2 milyonu aşkın yabancı turistin yüzde 50,4'ünü Almanlar ve Ruslar oluşturdu

Yılın ilk 4 ayında Antalya'ya gelen yabancı sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 41 arttı

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı:

"Büyüme trendi bu şekilde devam ederse bu yıl toplam turist sayısında çift haneli bir büyüme, yüksek bir büyüme olacaktır"

(Leyla Ataman Koyuncuoğlu/Antalya)

3- Çiftçiye "gül" gibi enerji danışmanlığı

CK Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli:

"Çiftçilerle enerjiyi verimli kullanmanın ve faturaları düşürmenin püf noktalarını 'enerji okur-yazarlığı' sosyal sorumluluk kampanyamız ile paylaşıyoruz"

"Projeyi hasat zamanları başlayan Isparta gül üreticilerine verdiğimiz enerji danışmanlığı ile başlatıyoruz. Kendilerine evden tarlaya kadar bilinçli tükemin nasıl yapılacağını anlatıyoruz"

"Enerji danışmanlarımız bu şekilde tüketicilere giderek bu bilgileri paylaşmaya devam edecekler ve projeyi diğer tüketicileri de kapsayacak şekilde yaygınlaştıracağız"

(Nuran Erkul Kaya/Isparta)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title