Haberler

Gündem / 1 Aralık 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Başbakan Binali Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığında Asayiş ve Terörle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na, Sancaktepe'de 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı'nın açılışına katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığında Asayiş ve Terörle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na, Sancaktepe'de 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı'nın açılışına katılacak.

(Ankara/10.30/İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği ve Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube hizmet binasının açılışına iştirak edecek.

(Bursa/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AFAD Başkanlığında düzenlenecek AFAD İl Müdürleri Toplantısı'na katılacak, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve Kazakistan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly'yi Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/09.30/14.30/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde, FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemleriyle ilgili 221 kişinin yargılandığı Genelkurmay çatı davasını takip edecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenli·k Bakanı Jüli·de Sarıeroğlu, Bakanlıkta düzenlenecek Asgari· Ücret Tespi·t Komi·syonunun i·lk toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Beyoğlu Belediyesi Büyük Dönüşüm Buluşması'na iştirak edecek.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Diamond Otel'de basın toplantısı düzenleyecek, Valiliğe, Büyükşehir Belediyesine ve AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak.

(Konya/10.00/15.30/16.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Romanya Milli Günü etkinliklerine katılacak, Romanya Milli Savunma Bakanı Mihai-Viorel Fıfor ile ikili görüşme gerçekleştirecek ve Bükreş Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek.

(Bükreş) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uluslararası Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu'na, Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamındaki fidan dikimi etkinliğine ve Afyonkarahisar Merkez Demirçevre Göleti Temel Atma Töreni'ne katılacak.

(Afyonkarahisar/09.30/13.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Toplantısı'na iştirak edecek, ziyaretler gerçekleştirecek.

(Kastamonu/09.30-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan basın toplantısı düzenleyecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM'in ihracat rakamlarının açıklanacağı toplantıya, iş adamları ile istişare toplantısına ve Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ı anma törenine iştirak edecek.

(Tokat/10.00/13.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türk Hava Kurumu Battalgazi Şubesinin açılışına katılacak, Doğanşehir ilçesi muhtarlarıyla bir araya gelecek, 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Derneğine ziyarette bulunacak.

(Malatya/14.00/16.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, 2016 yılı ceza infaz kurumları istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

4- İstanbul Ticaret Odası kasım ayı fiyat artışlarını açıklayacak.

(İstanbul/12.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov tarafından kabul edilecek, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek, Bulgaristan'ın AB Dönem Başkanlığından Sorumlu Bakanı Lilyana Pavlova ile görüşecek.

(Sofya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Asya'nın Kalbi-İstanbul Süreci Yedinci Bakanlar Konferansı'na katılacak.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Suriye görüşmelerinin 8. turu kapsamında BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Beşşar Esed rejimi ve muhalefet heyetleriyle ayrı ayrı bir araya gelecek.

(Cenevre)4- Rusya'da Şanghay İşbirliği Örgütü üye ülke Başbakanlarının katılacağı Hükümet Başkanları Konseyi düzenlenecek.

(Soçi) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- İtalyan düşünce kuruluşu ISPI'nin düzenlediği MED 2017 Akdeniz Diyalogları Forumu takip edilecek.

(Roma) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6-Yemen'de yaşanan çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişiminde Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 12'si firari 158 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananlara ilişkin 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

Önemli projelere imza atan bazı iş adamları ile TÜRGEV ve İHH İnsani Yardım Vakfının banka hesaplarının usulsüz sorgulanarak, elde edilen bilgilerin terör örgütüne aktarıldığı iddiasıyla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile dönemin bazı BDDK yönetici ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 33 sanığın yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

İzmir'deki "Askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin FETÖ/PDY'nin TSK içerisindeki mensupları hakkında açılan davada 48'i tutuklu, 23'ü firari 102 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İzmir/09.30)

2- CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesince yeniden yargılanmasına başlanacak.

(İstanbul/10.00)

3- Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde ormanlık alanda Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeğinin öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 2 tutuklu sanığın yargılanmasına başlanacak.

(Sakarya / 09.30)

SPOR

1- 2018 FIFA Dünya Kupası'nın grup kuraları Rusya'nın başkenti Moskova'da çekilecek.

(Moskova/18.00) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'de 14. hafta, Altınordu-Gazişehir Gaziantep maçıyla başlayacak.

(İzmir/18.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- YÖK'ün yabancı öğrencilere burs politikasında yenilik

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç:

"Yeni bir burs projesi ihdas ettik, bu proje kapsamında hedef ülkelerden öğrenci getiriyoruz. Bu, Türkiye'de ilk defa uygulanıyor, bilebildiğimiz kadarıyla da dünyada örneği yok. Fonlayarak okuttuğumuz bu öğrencilerin kendi ülkelerine döndükten sonra devlet kurumlarında hangisinde ne kadar süreyle görev yapacağını kayda aldıktan sonra getiriyoruz"

"Yeni projemizle ülkeyle birlikte artık öğrencilerin seçimi de var. O ülkelerin ihtiyaç duyduğu alanlardaki öğrencilerin eğitimini veriyoruz ama bir şartla, kendi ülkelerinde bizim eğitim süremizin 2 katı kadar devlet kurumlarında vazife görmeleri şartı getiriyoruz"

"YÖK'ün bu burs projesi, onlarca yıldır yurt dışından burslu öğrenci getiren ülkemizin burs politikasında bir yeniliktir"

(Rauf Maltaş/Şanlıurfa)

2- GRAFİKLİ - Mardin'de yaşam konforu belediye hizmetleriyle artıyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşturmak için hummalı çalışmalar yürütüyor

Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman'ın "Sizin için çalışıyoruz" sloganıyla başlattığı hizmet hamlesinde hayata geçirilen projeler, şehir merkezinin yanı sıra kırsaldaki vatandaşların da yüzünü güldürüyor

Yoldan içme suyuna, altyapıdan sosyal yaşama kadar ihtiyaç duyulan her alanda yürütülen çalışmalar, vatandaşların yaşam konforunu artırıyor

Belediye Başkan Vekili Yaman: "Kırsaldaki vatandaşlar, şehir merkezlerindeki altyapı nasılsa onu görüyor ve istiyor. Belediyenin imkanlarıyla kırsal ile şehir merkezindeki vatandaşlarımızın yaşam konforunu eşitlemeye çalışıyoruz"

"Yeni itfaiye binası yapıyoruz ve araç gereçleri yeniliyoruz. 3 kapalı semt pazarı yapacağız. İlçelerimiz için de benzerlerini düşünüyoruz. Bir kent orman yapılacak. Mardin Yeşilleniyor Projesi kapsamında fidan dikme projemiz var"

(Halil İbrahim Sincar/Mardin)

3- 3. Köprü ile bölgeye taşınma talebi yüzde 54 arttı

Rahat Taşın tarafından hazırlanan Türkiye Taşınma Dosyası raporuna göre, İstanbul'da son 1 yılda üçüncü köprü civarına taşınma talebi yüzde 54 artış gösterirken, bu bölgede en çok Arnavutköy, Sultangazi, Başakşehir, Sancaktepe ve Çekmeköy tercih edildi

En düşük aralık ayında görülen taşınma maliyeti, İstanbul'da 779-bin 445 TL, İzmir'de 673- bin 109 TL ve Ankara'da 620-983 TL arasında değişti

Türkiye'de taşınma faaliyetlerinin yüzde 58'i İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleşirken, söz konusu iller için taşınma hareketliliğinin en fazla olduğu ilçeler sırasıyla Kadıköy, Çankaya ve Karşıyaka oldu

İstanbul'un en çok sahil şeridine göç verdiği, bu bölgede en çok Bodrum'a taşınıldığı görüldü

Hava koşullarının sertleştiği ilk çeyrekte 27 bin 830'a düşen taşınma talebi, okulların kapanması ve memur tayinlerinin etkisiyle 3. çeyrekte 51 bin 543'e çıktı

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Binali Yıldırım Sancaktepe Çanakkale Politika Güncel Haberler

title