Haberler

Güncelleme - Sn. Yazı İşlerine Not: "Anadolu Yaklaşımı İçin 15 İmza" Haberimizi, Saat 17.00'de İmza Süresi Tamamlandığı İçin, Son Bilgilerle Güncelliyoruz. Anka

Anadolu Yaklaşımı'nı 13 Banka 5 Şirket İmzaladı

Küçük ve orta boy işletmelerin borçlarının yeniden yapılandırılmasını içeren Anadolu Yaklaşımı'nda bankalara verilen imza süresi doldu. Anadolu Yaklaşımı'na ilişkin Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) çerçeve metnini 13 banka ve 5 şirket imzaladı. Ziraat Bankası, metni imzalamak için bir gün süre istedi. Türkiye Bankalar Birliği, imza atmayan bankalar için de, BDDK'nın da onayını alarak 60 günlük süre verecek.

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) hazırladığı, KOBİ'lerin borçlarının yeniden yapılandırılmasını içeren Anadolu Yaklaşımı'na ilişkin çerçeve anlaşmasını imzalayan alacaklı kuruluş sayısı 18 oldu. TBB üyesi bankalar, Akbank, Şekerbank, Türk Eximbank, Garanti, İş Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Vakıflar Bankası, HSCB Bank, Halk Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası imzalayan bankalar arasında yer aldı. Ayrıca Türkiye Katılım Bankaları Birliği üyesi Asya Katılım Bankası ve Kuveyt Türk Katılım Bankası da çerçeve anlaşmaya imza attı. Anlaşmayı imzalayan banka dışı mali kurumlar da Fiba Faktoring Hizmetleri, Girişim Gaktoring, Kredi Garanti Fonu İşletme ve Araştırma ve Vakıf Finansal Kiralama A.Ş ve Vakıf Deniz Finansal Kiralama A.Ş oldu.

60 GÜNLÜK SÜRE VERİLECEK

Ziraat Bankası, TBB'den imza için bir gün daha süre istedi. Ziraat'in metni yarın imzalaması bekleniyor.

Bankalar Birliği, imzalanan çerçeve anlaşmayı BDDK'ya gönderecek, buradan onay çıkması durumunda imzalamayan bankalar için de 60 günlük süre verilecek. TBB'nin açıklamasına göre, çerçeve anlaşması, TBB ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu tarafından hazırlandı. Finansal Kiralama Derneği ile Faktoring Derneği temsilcileri de hazırlık çalışmalarına davet edildi.

Taslak çerçeve anlaşması 8 Mart'ta TBB Yönetim Kurulu'nda görüşüldü. Metin, 16 Mart'ta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) görüşüne sunuldu. Ardından anlaşma metni, alacaklı kuruluşların imzasına açıldı. İmza için 10 işgünü süre verildi. Bu süre içinde, alacaklı kuruluşlar tarafından imzalanacak çerçeve anlaşması, BDDK'nın onayına sunulacak. Çerçeve anlaşmasını bu süre içinde imzalayamayan alacaklı kuruluşlar, BDDK'nın onayının alınmasından itibaren 60 takvim günü içinde de anlaşmayı imzalayabilecekler.

TALEP KOŞULLARI

Anlaşmayı imzalayacak olan kuruluşlardan Yönetim Kurulu kararı, yetki belgesi ve kimlik belgesiyle birlikte TBB'ye gelerek çerçeve anlaşmasını imzalamaları talep ediliyor. Çerçeve anlaşmasının ekleri "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Finansal Yeniden Yapılandırılması Kapsamında Başvuruda Bulunacak Firmalar İçin Standart Yapılandırma Alternatifleri", "Başvuru ve Taahhüt Mektubu" "Niyet Mektubu", "Standart Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşme Örneği" ve "Hakem Kurulu"'ndan oluşuyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title