Haberler

Güncelleme - Antalya'da Yangın

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki bir iş yerinde çıkan ve çevreye sıçrayan yangında büyük çapta hasar oluştu.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki bir iş yerinde çıkan ve çevreye sıçrayan yangında büyük çapta hasar oluştu.

Alınan bilgiye göre, Eski Sanayi Sitesi'ndeki bir iş yerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, izolasyon ve yapı kimyasalları malzemelerinin tutuşmasıyla kısa sürede büyüdü.

Çatıya çıkan iş yerlerinin sahipleri ve çalışanları, hortumla su tutup yangın söndürme tüpleriyle görevlilere yardım etmeye çalıştı. Bu sırada, bir kişi önce ayağındaki terliği, ardından içindeki malzeme biten yangın söndürme tüpünü çatıdan attı.

Alevleri söndürmeye çalışan çok sayıda itfaiye ekibi, çatıda yoğun dumana maruz kalanları aşağıya indirebilmek için de mücadele etti.

Güçlükle kontrol altına alınan yangında, iş yerlerinde büyük hasar oluştu, bir köpek telef oldu.

Olay yerine gelen iş yeri sahiplerinden Kemal Aksakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının geç müdahale edildiği için büyüdüğünü öne sürdü. Aksakal, "3-4 dükkan yandı. Zamanında kontrol altına alınsaydı yanmazdı o dükkanlar." diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye yetkilileri, 24 personelin 16 araçla gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda yangının 1,5 saatte kontrol altına alındığını belirtti.

Yangında 2 dükkanın hasar gördüğünü ifade eden yetkililer, şunları kaydetti:

"Alevler dışarıya çıkınca bize haber verilmiş. İhbardan 2 dakika sonra Cumhuriyet İstasyonu'ndaki ilk ekibimiz yangın yerine ulaşıp müdahaleye başladı. Şu anda tamamen söndürülen yangın yerinde ekibimiz, gece 2 saatte bir sabaha kadar kontrollerini yapacaklar. İş yerlerinde büyük harabiyet var, yangının çıkış nedeni bilirkişi incelemeleri neticesinde netlik kazanacak."

Kaynak: AA / Güncel

Muratpaşa Aksakal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title