Haberler

Güncelleme 3 - Kütahya ve Bilecik'teki Orman Yangınları

KÜTAHYA/ Kütahya'da iki ilçede çıkan orman yangını, kontrol altına alınmaya çalışılırken, Domaniç'teki yangın, Bilecik'in Bozüyük ilçesine sıçradı.

Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Eylül'de Domaniç'in Çukurca beldesi yakınlarındaki Ballıca mevkisinde çıkan orman yangınının rüzgar nedeniyle tekrar etkili olmaya başladığını söyledi.

Ekiplerin her iki ilçedeki yangına müdahale etmek için çalıştığını aktaran Oktar, "Dozerlerle yapılan çalışmayla etrafı kontrol altına alınan yangının yayılması ve ilerlemesi durdurulmuştu ancak şiddetli rüzgar nedeniyle yangın yine başladı. Aynı zamanda Emet ilçesine bağlı Kabaklar köyünde de büyük bir orman yangını çıktı. Ekiplerin ve yangın söndürme helikopterlerinin bir bölümünü o bölgeye sevk ettik. Tedbir amaçlı Kabaklar köyünü boşalttık." diye konuştu.

Oktar, yangınlar nedeniyle istedikleri takviye ekiplerin bölgeye ulaştıkça Domaniç ve Emet'te görevlendirildiğini, müdahale eden ekiplerin arttığını belirtti.

Öte yandan Oktar, Kütahya Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile Emet'in yangın nedeniyle boşaltılan, bir ev ve ahırın yandığı Kabaklar köyünde inceleme yapıyor.

Havanın kararmasıyla uçak ve helikopterlerin çalışmalarına son verdiği Emet'te yangına karadan müdahale ediliyor.

Bir dozerin yanarak kullanılamaz hale geldiği Domaniç'teki yangın, Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki ormanlık alana sıçradı.

AA muhabirinin Orman Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Kütahya'daki orman yangınlarına, gün içinde 5 uçak, 20 helikopter, 143 arazöz ve 24 dozerle müdahale edildi.

Bozüyük'teki ormanlık alana sıçradı

İlçedeki Kızılsaray Yaylası mevkisinden, Karanlıkdere ve Çavuşeğreği mevkilerine sıçrayan yangın, Sofular mevkisine doğru ilerliyor.

Farklı noktalarda etkili olan yangın, bir taraftan da Çiçekli Yayla mevkisinden Kömürsu mevkisine doğru büyüyor.

Bilecik ve çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi, yangına müdahale ediyor. Bazı orman işçilerinin dumandan etkilendiği bildirildi.

Öte yandan, Camiliyayla Köyü'ne gelen Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ve Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can, burada kısa bir toplantı yaptı. Toplantıda, stratejik plan belirlenirken, bölgeyi inceleyebilmek için gece görüşlü helikopter istendi.

Bilecik Valiliği tarafından kent merkezinde bir kriz masası oluşturuldu.

Bölgeye gelen jandarma ekipleri ve güvenlik güçleri, yangını seyretmek ve çalışmalara yardım etmek için gelenleri olay yerinden uzaklaştırdı.

Hafif esen rüzgarın hızını artırmasıyla yangınının daha fazla büyümesi ve yayılmasından endişe ediliyor.

Bu arada Camiliyayla Köyü'ndeki caminin minaresinden, "Her ihtimale karşı yanınıza eşyalarınızı da alarak köy meydanında toplanın" şeklinde anons yapıldı ve alevlerin köye sıçraması durumunda hazırlıklı olmak amacıyla bölgeye güvenlik şeridi çekildi.

Köy halkı, yetkililerden yangının söndürülmesi için daha çok önlem alınmasını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bozüyük Domaniç Kütahya Emet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title