Haberler

Zonguldak'ın Bursa Kent Konseyi Çıkarması

Güncelleme:

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'yı ziyaret etti.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ile görüşen Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin Bursa'da yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin'in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Pala, 4 meclis, 34 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüsüyle Türkiye'ye örnek bir Bursa markası oluşturduklarını anlattı.

Demokrasi kültürünün geliştirilmesi için kent konseyleri kavramının çok önemli olduğunu söyleyen Pala, Bursa'nın bu süreci başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini söyledi. Pala, "Yasa ile kent konseyi kavramının belediye kanununa girmesi ile birlikte 2009 yılında yeni bir yapılanmaya giderek Bursa Kent Konseyi modelini oluşturduk. Toplumsal denge çizgisi anlayışı ile belirli kesimlere değil, herkese ve her kesime açık çalışıyoruz. Görev geldiğimiz günden bu yana 36 ayda 4100'den fazla etkinlik gerçekleştirdik" dedi.

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ise Bursa Kent Konseyi'nin çalışmalarını örnek aldıklarını söyledi. Ziyaretin kendileri için iyi bir deneyim olduğu söyleyen Sezgin, Bursa Kent Konseyi'ne başarılar diledi. Ziyaretin sonunda Pala, Sezgin'e Bursa Kent Konseyi çalışmalarının yer aldığı kitap setini hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Battal Keskin Semih Pala Zonguldak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title