Haberler

Zelenskiy, Rusya'nın FAO üyeliğine son verilmesini istedi

Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütüne (FAO) üyeliğinin sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Zelenskiy, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) toplantısına video konferans yöntemiyle katılarak hitap etti.

Konuşmasında Rusya'nın saldırgan politikasını durdurmak için hem uluslararası örgütler düzeyinde hem de ülkeler düzeyinde tüm baskı araçlarının kullanılması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, Rus saldırganlığının iş birliği ve gelişmeyi engelleyen en önemli faktör ve kilit tehdit olduğunu belirtti.

Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya, Avrupa'ya ve dünyadaki tüm yaşam kurallarına karşı yürüttüğü savaşın şimdiden ciddi sonuçlara yol açtığını dile getirerek, savaşta 10 binlerce insanın yaşamını yitirdiğini, Ukrayna'nın yüzlerce şehir ve köylerinin yıkıldığını, yaklaşık 12 milyon Ukraynalının mülteci durumuna düştüğünü bildirdi.

Rusya'nın Karadeniz'i bloke etmesi nedeniyle, farklı kıtalardaki yüz milyonlarca insanın kendilerini yiyecek eksikliğinin eşiğinde bulduğunu öne süren Zelenskiy, "Avrupa, tarihinin en zor enerji durumlarından birini yaşıyor. Rusya'nın özgür dünya için başka hangi krizleri hazırladığını hala bilmiyoruz. Rus ordusu kitle imha silahı kullanırsa ne olur? Rusya'nın saldırıları sonucunda, örneğin bölgemizdeki içme suyu kaynaklarına yönelik bir tehdit ortaya çıkarsa ne olacak? veya Karadeniz havzasının ve dolayısıyla Akdeniz'in bir kısmının radyasyon veya kimyasal kirlenme tehdidi olursa ne olur?" diye konuştu.

Zelenskiy, gıda krizine bir kez daha dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Rusya'nın FAO üyeliğinin devam etmesi söz konusu olmamalıdır. En az 400 milyon ve en fazla bir milyardan fazla insanın açlığı için çalışan Rusya'nın FAO'da ne işi var?

Ukrayna'nın tarım ihracatı küresel pazarda dengeleyici bir rol oynuyor. Rusya, Afrika ve Asya sakinlerini rehine olarak kullanarak Avrupa'ya karşı yeni bir göç dalgası kışkırtmasının hesabını vermelidir. Rusya'ya karşı küresel düzeyde uzun vadeli sancılı yaptırımlar uygulanmalıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Gıda Ve Tarım Örgütü Volodimir Zelenskiy Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title