Haberler

Yüzlerce yıllık Anadolu lezzeti: Keskin tava iftar sofralarına lezzet katıyor

Güncelleme:

Yüzlerce yıllık Anadolu lezzeti: Keskin tava iftar sofralarına lezzet katıyor

KIRIKKALE Kırıkkale'nin coğrafi işaret tescil belgeli yöresel yemeği Keskin tava, Ramazan ayında iftar sofralarına lezzet katıyor.

Kırıkkale'de, sebze ve kuzu etinden yapılan yüzlerce yıllık lezzet olan Keskin tavası, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2018'de coğrafi işaret belgesiyle tescillenen Keskin tava, Ramazan ayında da sofralara lezzet katıyor. Kuzu pirzola, domates, sarımsak, sivri biber, tereyağı, tuz ve pul biber malzemesi ile özenle hazırlanan kebap, 200 derecelik fırında 1 saat süreyle pişiriliyor. Özel bir işletmede aşçılık yapan İrem Oğuz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Keskin tavanın yöre halkı tarafından uzun yıllardır yapılan ve sevilerek tüketilen bir et yemeği olduğunu söyledi.

"Kırıkkale yöresinde yetişen besi sığır ve kuzu eti kullanılıyor"

Yerli ve yabancı turistlerin en çok tükettiği bir yiyecek olduğunu ifade eden Oğuz, "Tava kültürü Anadolu'da bir hayli gelişmiş bir et yemeği kültürüdür. Tavada pişen etin lezzetinin fazla olduğu söylenir hep. Bu sebepten dolayı birçok şehrin kendi usulüyle kendine has tava yemekleri de ortaya çıkmıştır. Kırıkkale Keskin tava ise yöre halkımız tarafından uzun yıllardır yapılan ve sevilerek tüketilen bir et yemeğidir. Ayrıca gerek yöremizin halkı gerekse yerli yabancı turistlerin en çok tercih ettiği yiyeceklerdendir. Kırıkkale Keskin Tava, yöremizde uzun yıllardır bilinen ve kültürel mirası olan bir ürünüdür. Kırıkkale yöresinde yetişen besi sığır ve kuzu eti kullanılıyor" dedi.

"İftarda misafirlerimize özel olarak hazırlıyoruz"

Çok eski dönemlerden itibaren kuzu eti ile hazırlanarak tavada kendine has yöntemle pişirildiğini beliren Oğuz, "Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından da 2018'de coğrafi işaret belgesiyle tescillendi ve şöhreti de birçok ile yayılmış durumda. Keskin tavamız Ramazan ayında da sofralara lezzet katıyor. İftarda misafirlerimize özel olarak hazırlıyoruz" diye konuştu.

"200 derecelik fırında 1 saat boyunca pişiriyoruz"

Keskin tava hazırlanışı ve malzemeleri hakkında da bilgiler aktaran Oğuz, "Keskin tava yemeğimizde kullanılan gerekli malzemeler; kuzu pirzola, domates, sarımsak, sivri biber, tereyağı, tuz ve pul biber. Öncelikle fırın tepsisini yağlıyoruz üzerine doğranmış biber, domates ve birkaç parçaya bölünmüş olarak sarımsaklar ekliyoruz. Pirzolaların üzerine süsleyerek malzemeleri diziyoruz. Ufak parçalar şeklinde de tereyağı ekliyoruz. Üzerine de hafif tuz ve pul biber serpiştiriyoruz. 200 derecelik fırında 1 saat boyunca pişiriyoruz. Normalde Keskin tava, esnaf yemeği olarak kara fırınlarda pişiriliyor ama diğer fırınlarda da pişirebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title