Haberler

Muğla'da karayolu kenarı ve refüjlerden 10 günde 1600 poşet çöp toplandı

Güncelleme:

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı ile Muğla Valiliği arasında yaklaşık 210 kilometrelik yok ağının temizliği için 10 gün önce imzalanan protokol kapsamında Menteşe Kaymakamlığı koordinesinde çoğunluğu kadınlardan oluşan 13 kişilik ekip tarafından bugüne kadar 1600 poşet çöp toplandı.

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı ile  Muğla Valiliği arasında yaklaşık 210 kilometrelik yok ağının temizliği için 10 gün önce imzalanan protokol kapsamında Menteşe Kaymakamlığı koordinesinde çoğunluğu kadınlardan oluşan 13 kişilik ekip tarafından bugüne kadar 1600 poşet çöp toplandı.

Türkiye'de sadece Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bakımı yapılan karayollarındaki refüjler ve kenarındaki çöplerin toplanması için Muğla Valiliği ile 10 gün önce  protokol imzalandı. Protokol kapsamında Menteşe Kaymakamlığı koordinesinde, ilk etapta 13 kişilk bir ekip, 2 aylık süreyle toplamda 210 kilometrelik karayolu ağı kenarı ve refüjlerinde temizlik çalışması yapacak. Projenin verimli olması halinde turizm cenneti Muğla'da yaz sezonu boyunca sürdürüleceği bildirildi.

Proje ile ilgili DHA'ya konuşan Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız,  "Turizmin gözbebeği Muğla'nın pırıl pırıl olmasını istiyoruz. Muğla'nın yaklaşık 1 milyon olan nüfusu yaz aylarında gelenlerle yaklaşık 4 milyonu buluyor. Bu aşamada karayollarımızın refüjleri ve kenarlarının temizliğine yeterince ilgi göstermiyoruz. Bugün Valimiz Orhan Tavlı'nın talimatlarıyla Muğla'ya Hizmet Vakfı olarak 2 aylığına bir deneme projesi başlattık. Proje kapsamında Bodrum, Marmaris, Yatağan, Muğla merkez olmak üzere toplamda 210 kilometrelik karayolunun sağlı, sollu kenarlarını ve refüjlerini temizlemeye başladık" dedi.

Temizlik çalışmalarının çoğunluğu kadın 13 işçi ile yapıldığını belirten kaymakam Yıldız, "Bu arkadaşlar 2 ay boyunca çalışacaklar, 10 gündür projeyi uyguluyoruz. Günlük ortalama 160 poşet katı atık toplanıyor. 10 günlük süreçte 1600 poşet çöp toplandı. Toplanan çöpler, Belediye'nin katı atık tesislerine gönderilecek. Proje güzel gidiyor, Biz bu çalışmayı Muğla'ya Hizmet Vakfı olarak 2 aylık bir deneme sürecinde yaptık. Projenin başarılı olması halinde yaz döneminde mayıs ayından itibaren Muğla Turizm Çevre Vakfı'na (MUÇEV) devredeceğiz. MUÇEV, Valiliğimiz ile Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın ortak kurduğu bir şirket. Evlerimize göstermiş olduğumuz dikkati ihtimamı, karayollarımıza da göstermelerini vatandaşlarımızdan istiyoruz" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Türkiye Meriç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title