Haberler

Yunanistan'da Tren Seferleri 57 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Kazanın Ardından Yeniden Başladı

Güncelleme:

ATİNA, 23 Mart (Xinhua) -- Yunanistan'da yolcu ve yük treni seferleri, ülkenin iç kesimlerinde meydana gelen ve 57 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan kazadan üç hafta sonra Çarşamba günü kademeli olarak yeniden başladı.

ATİNA, 23 Mart (Xinhua) -- Yunanistan'da yolcu ve yük treni seferleri, ülkenin iç kesimlerinde meydana gelen ve 57 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan kazadan üç hafta sonra Çarşamba günü kademeli olarak yeniden başladı.

Yunan ulusal yayın kuruluşu ERT'nin haberine göre, Yunanistan Demiryolları Kurumu'nun (OSE) geçici CEO'su Panagiotis Terezakis, Atina'nın merkez tren istasyonundan ilk trenin hareket etmesinin ardından yaptığı açıklamada, güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesinin ardından demiryolu seferlerinin Nisan'da eski haline döneceğini söyledi.

Terezakis, "Demiryolunun en çevreci ulaşım şekli olduğu göz önüne alındığında, yolcuların güvenini yeniden kazanmak için mümkün olan her şeyi insana yakışır şekilde yapacağız" dedi.

Yunanistan hükümeti, 28 Şubat'ta bir yolcu treninin bir yük treniyle kafa kafaya çarpışmasının nedenlerinin derinlemesine araştırılacağına ve demiryolu ağının iyileştirileceğine söz vermişti.

Terezakis, modern güvenlik sistemleri kurulana kadar, trenlerin demiryolu ağının belirli bölümlerinde daha düşük hızlarda çalışacağını ve personel sayısının artırılacağını söyledi.

Atina'nın merkez tren istasyonunun şefi Ioannis Kokkinakis Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada, "(Her istasyonda) iki istasyon şefi ve her trende iki makinist olacak" dedi.

Kazanın meydana geldiği gece, en yakın tren istasyonunda sadece bir istasyon şefi görev yapıyordu. Söz konusu istasyon şefi ve üç demiryolu işçisi "ihmal suretiyle adam öldürme" suçlamasıyla karşı karşıya.

Yunanistan Ticaret ve Girişimcilik Konfederasyonu (ESEE) Başkanı Giorgos Karanikas, Çarşamba günü Xinhua'ya yaptığı açıklamada, yük trenlerinin faaliyetlerinin askıya alınmasının şu ana kadar Yunan işletmeleri için önemli sorunlara yol açmadığını ancak güvenli ve güvenilir bir demiryolu ağının işletilmesinin kritik önem taşıdığını söyledi.

Yunanistan'ın limanları ile Avrupa'nın kilit pazarları arasındaki demiryolu bağlantısının elzem olduğunu dile getiren Karanikas, bunun mallar için en uygun maliyetli taşıma şekli olduğunu belirtti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Yunanistan 23 Mart Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title