Haberler

Yunan Kıyısında Ceset Bulundu

Güncelleme:

Yunanistan'ın Tasos Adası kıyısında bulunan cesedin katıp Türk'e ait olduğu sanılıyor.

Yunanistan'ın Tasos Adası kıyısında bir ceset bulundu. Cesedin, 8 Aralık 2012 tarihinde Edirne'nin Enez ilçesinden Yunanistan'a deniz yoluyla midye götürmek amacıyla açılan ve teknelerinin batması sonucu kaybolan 2 kişiden birine ait olduğu düşünülüyor.

Enez Limanı'ndan yükledikleri yaklaşık 2 ton kaçak midyeyi Yunanistan'da irtibata geçtikleri şahıslara götürmek üzere Saros Körfezi'nden denize açılan ve aşırı rüzgar nedeniyle Meriç Nehri ile Ege Denizi'nin birleştiği bölgede tekneleri alabora olan Cumhur Akkuş ve Enver Aydoğdu'dan 12 gündür yapılan tüm aramalara rağmen iz bulunamıyordu.

Yunanistan'ın Tasos adasında kıyaya bir cesedin vurduğu öğrenildi. Tasos Adası kıyılarında devriye yapan Kavala Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulunan ceset, incelenmek üzere Kavala'da bulunan bir hastanenin morguna götürüldü. Durumun Enez Kaymakamlığı'na bildirilmesi üzerine Enver Aydoğdu'nun fotoğrafları, Yunan yetkililere gönderildi.

ENEZ BELEDİYE BAŞKANI TEŞHİS İÇİN YUNANİSTAN'A GİTTİ

Olayın ardından Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır ve Enver Aydoğdu'nun bir yakını, Kavala'ya gitti. Burada yapılan incelemenin ardından açıklama yapan Ahmet Çayır, "10 gündür kayıp olan Enezli hemşehrilerimizden Enver Aydoğdu'ya çok benziyor. Muhtemelen de o. Ailesini de buraya davet edeceğiz. Elbiselerinin rengi ve üzerinde çıkan araç anahtarı da onun olduğunu ortaya koyuyor. Ailesinin tespitinden sonra durum kesinleşecek" dedi.

"BULGULAR CESEDİN KARDEŞİME AİT OLDUĞUNU DOĞRULUYOR"

Enez'in Hisarlı köyünde ikamet eden Enver Aydoğdu'nun ağabeyi Bekir Aydoğdu da, "Aldığımız bilgilere göre, üzerindeki elbiselerin rengi ve cebinden çıkan araç anahtarı cesedin kardeşime ait olduğunu doğruluyor. Yapılan resmi işlemlerin ardından, kardeşimi Yunanistan'dan alarak, Türkiye'ye getireceğiz. Çok üzüntülüyüz." dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Meriç Enez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title