Haberler

Yozgat'ta İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması Toplantısı yapıldı

Güncelleme:

Yozgat Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması Toplantı düzenlendi.

Valilik Konferans Salonu'ndaki toplantıda Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TAG) Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu, ajansın çalışmaları ve Yozgat'ın tarihi, turistik alanları ile yemeklerinin tanıtılması, kente turist çekilmesi kapsamında neler yapılacağı hakkında bilgi aktardı.

Katılımcıların görüş ve önerileri alındıktan sonra konuşan Yozgat Valisi Ziya Polat, yapılan bu tür toplantıların ve çalıştayların önemli olduğunu ancak bunun sahaya yansıtılması gerektiğini söyledi.

Polat, ellerinde bugüne kadar yapılmış çok sayıda çalıştay evrakı bulunduğunu ifade ederek, "Neler yapılması gerektiği konusunda yol haritaları çizilmiş ama artık sahaya inilmesi lazım. Turizm değerleri bakımından iyi durumdayız ama turizmden para getiren değerimiz çok az. Roma hamamı var, Kazankaya Kanyonu, Çamlık Milli Parkı'mız var ama yeterince turist çekemiyoruz. Çamlık Milli Parkı'nın değerini artırmamız lazım, burasını turizm değeri yapmamız lazım. İnsanımız turizmden para kazanırsa bu değerlere daha fazla salip çıkar." dedi.

Termal konusunda Sorgun ilçesinin iyi durumda olduğunu kaydeden Polat, "Sarıkaya, Boğazlıyan, Yerköy ilçemizde de adımlar atılması lazım. Akdağmadeni ormanlarımız var, bunları turizme kazandırmamız gerekiyor. Pandemi ile kamp turizminin önemi arttı, insanlar artık otelleri değil, kamp alanlarını istiyor. Buna göre altyapı oluşturmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de Yozgat'ın tarihi, turistik ve yemek konusunda zengin kaynakları olduğunu aktardı.

Köse, "Bütün ilçelerimizin kendine göre önemli turizm değerleri var ve bu değerleri öne çıkarmak için çaba sarf ediyor. Bu konuda Yozgat'ı bütün olarak görmek ve bütün değerlendirerek tanıtmak gerekir." dedi.

Toplantıya Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye turist Yozgat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title