Haberler

Yılın Son Ayında Ataşehir Kültür ve Sanat Soluyacak

Güncelleme:

Arif Sağ, Burhan Öçal, İpek Çalışlar, Hıfzı Topuz, Deniz Türkali, Nilgün Belgün, Arif Keskiner, Umur Bugay Ataşehir'de Aralık ayının konukları.

Mustafa Kemal'le Bin Gün – Latife, İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu? ve Kuşlar isimli tiyatro oyunları da Aralık ayında Ataşehirli sanatseverlerle bulaşacak.

Ataşehir Belediyesi kültür - sanat etkinlikleri bu ay da dopdolu bir programla sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Müzik, edebiyat, söyleşi, sergi, tiyatro, atölye çalışmaları, seminer ve panellerden oluşan Aralık ayı, Ataşehirliler için farklı seçenekler sunarken, çocuklara da eğlence dolu saatler vaat ediyor.
Bu yıl kaybettiğimiz Türk Sineması'nın usta oyuncusu Tarık Akan ve büyük halk ozanı Ruhi Su'nun özel bir etkinlikle anılacağı Aralık ayı; Arif Sağ, Burhan Öçal, İpek Çalışlar ve Hıfzı Topuz gibi usta isimleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Deniz Türkali "Muhabbet Arası Yemek Tarifleri" isimli keyifli söyleşisi, ;Tiyatro Ayna ise "Mustafa Kemal'le Bin Gün – Latife" isimli oyunuyla yine Aralık ayının öne çıkan kültür – sanat etkinlikleri arasında.

ÇARŞAMBALAR VE CUMALAR MÜZİK VE TİYATRO GÜNÜ

7 Aralık Çarşamba günü "Kuşlar" isimli tiyatro oyunu Semaver Kumpanya tarafından sahnelenecek.

9 Aralık Cuma günü "Mustafa Kemal'le Bin Gün – Latife" isimli oyun Tiyatro Ayna tarafından sahnelenecek.

14 Aralık Çarşamba günü Türk Halk Müziği sanatçısı ve bağlama virtüözü Arif Sağ, sevilen türkülerini Ataşehir'de seslendirecek.

21 Aralık Çarşamba günü Tiyatroadam tarafından "İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?" oyunu tiyatroseverler için sahne alacak.

22 Aralık günü Türk Halk Müziği'nin değerli sanatçılarından Yusuf Gül, sevilen türkülerinin yanı sıra Anadolu'nun en güzel ezgileriyle buluşacak.

23 Aralık Cuma günü Nilgün Belgün, kendi hayat hikâyesinden ve anılarından yola çıkarak sahnelediği "Nilgün Belgün'le Aşk ve Komedi" isimli müzikli ve danslı gösteriyle Ataşehirlilerle buluşacak.

28 Aralık günü ise müzisyen Burhan Öçal tarafından kurulan "İstanbul Oriental Ensemble" dinleyicileriyle bir araya gelecek.

PAZAR SOHBETLERİ

Aralık ayı etkinlikleri kapsamında hazırlanan Pazar Sohbetlerinde, "Gönüllülük Haftası" kapsamında 4 Aralık Pazar günü İnal Aydınoğlu ile "Bir Gönül Yolculuğu" isimli bir bir sohbet gerçekleştirilecek.

Dünya Kadın Hakları Haftası" kapsamında, uzun yıllardır feminizm ve kadın hakları üzerine çalışmalar yapan Gazeteci-Yazar İpek Çalışlar ile kadın olmanın zorlukları ve sıkıntıları üzerine 11 Aralık Pazar günü "Günümüz Dünyasında Kadın Olmak" isimli bir sohbet programı gerçekleştirilecek.

18 Aralık Pazar günü Cumhuriyet döneminin en önemli ressamlarından biri olan Türkiye'nin "Van Gogh"u Fikret Mualla'yı ülkemizin önde gelen biyografi yazarlarından Hıfzı Topuz ile Paris'te Bir Türk Ressam ''Fikret Mualla" konuşulacak.

25 Aralık Pazar günü Alaettin Bahçekapılı ve Nabi Belekoğlu tarafından hazırlanan Sen Gittin Gideli ''Ruhi Su'' kitabından yola çıkılarak Ruhi Su'nun yaşamı, sanatı ve onun türkülerimiz hakkındaki düşünceleri konuşulacak.

ÇOCUKLARIN TİYATRO VE SİNEMA KEYFİ SÜRÜYOR

Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçetepe Sahnesi'nde sahnelenecek çocuk tiyatroları kapsamında; Tiyatro Yeniden tarafından "Küçük Prens ve Çiçek" ve "Kırmızı Başlıklı Kaz", Tiyatro Lir tarafından "Yalnız Aslan Liyuva" ve "Guluk Guluk", "Kurabiye Canavarı" isimil oyunlar sahnelenecek.

Çocuk Tiyatrosu tarafından "Kayıp Prenses Rapunzel" ve "Pinokyo", Tiyatro Mie tartafından "Heidi" ve "Alaaddin'in Lambası" isimli oyunlar sahnelenecek.

Novada AVM Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda ise Tiyatro Yeni Çizgi tarafından "Aslan Kral Kocadiş ile Tırmık", Fabrika Sanat tarafından "Sihirli Anahtar", 5 Taş Çocuk Tiyatrosu tarafından "Şakacı Hoca Nasreddin" ve "Temel Reis" isimli oyunlar sahnelenecek.

Çocuk sinemaları kapsamında ise; "Süper Papağan", "Buz Devri 5:Büyük Çarpışma", "Hayat Kitabı", "Madagaskar Penguenleri" isimli Salı ve Perşembe günleri sinemasever çocuklar için gösterilecek.

DÜŞTEPE OYUN MÜZESİ'NDE ATÖLYELER ATAŞEHİRLİ ÇOCUKLARI BEKLİYOR

Düştepe Oyun Müzesi'nde hafta sonları çocuklar için hazırlanan atölyelerde; Kukla Atölyesi, Ahşap Boyama Atölyesi, Ebru Atölyesi, Kaşif Müze Oyunu, Gölge Oyunu Atölyesi ve Müzede Hazine Macerası Ataşehirli çocukları bekliyor.

HER SALI SEMİNER VE SÖYLEŞİ GÜNLERİ

Seminer etkinlikleri kapsamında 6 Aralık Salı günü NFS Yaşam Okulu tarafından "NeFeSe İlk Adım" isimli Doğal Nefes Teknikleri Semineri düzenlenecek.

20 Aralık Salı günü unutulmaz rollerin oyuncusu olarak hayatlarımızda yer edinen Deniz Türkali "Muhabbet Arası Yemek Tarifleri" isimli keyifli bir söyleşi programıyla sevenleriyle bir araya gelecek.

TARIK AKAN ATAŞEHİR'DE ANILACAK

16 Eylül 2016 tarihinde kaybettiğimiz Türk Sineması'nın usta oyuncusu Tarık Akan doğumgününde 13 Aralık Salı günü Ataşehir'de anılacak.

Hababam Sınıfı, Yol, Maden, Canım Kardeşim gibi Türk sinema tarihine iz bırakan 100'den fazla filmde rol alan Tarık Akan'ı yakın dostları; yapımcı Arif Keskiner ve Senarist Umur Bugay'ın anılarıyla yad edilecek.

ATA'MIZA ÖZEL SERGİ

Mustafa Kemal Atatürk'ün yaveri Salih Bozok'un oğlu Cemil Salih Bozok ve Sabiha Gökçen'in manevi oğlu olan Atatürk araştırmacısı yazar S. Eriş Ülger'in arşivinden oluşan Mustafa Kemal Atatürk'ün hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğrafları ve özel eşyalarının yer aldığı sergi Ataşehir Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Ataşehir Şubesi işbirliğinde 28 Kasım – 04 Aralık tarihleri arasında Galeri MSKM'de Ataşehirlilerle buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nilgün Belgün Tarık Akan Ataşehir Ruhi Su Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title