Haberler

Yeryüzü Doktorları 500 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırmayı hedefliyor

Güncelleme:

Yeryüzü Doktorları Derneği, Kurban Bayramı'nda "Kurban Olsun, Sağlık Olsun" kampanyasıyla 14 ülkede 500 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırmayı planlıyor.

???????Dernekten yapılan açıklamaya göre, her yıl olduğu gibi bu yıl da koruyucu sağlık projeleri kapsamında ihtiyaç sahibi kişilerin bulunduğu ülkelerde kurban organizasyonları gerçekleştirecek olan Yeryüzü Doktorları, Kurban Bayramı'nın bereketini daha fazla insana ulaştırmak için kampanyaya bağışçılarının desteğini bekliyor.

Yeryüzü Doktorları 17 yıldır yürüttüğü kurban organizasyonları ile 200 bini aşkın hisse kurban kesimi gerçekleştirdi.

Dernek, bu yıl da Afganistan, Benin, Çad, Etiyopya, Filistin, Hindistan, Kamerun, Mali, Nijer, Orta Afrika Cumhuriyeti, Pakistan, Somali, Suriye ve Yemen olmak üzere toplam 14 ülkede kurban dağıtacak.

Kurban Bayramı boyunca bağışçılarının kurban emanetlerini 500 bin ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefleyen dernek, aynı zamanda gönüllü sağlık ekipleri ile açlık ve yetersiz beslenme sorunlarının yaşandığı Afganistan ve Çad'da muayene ve tedavi hizmeti verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, şiddetli açlığın yaşandığı ve zorlu yaşam koşullarının olduğu ülkelere ekipleriyle bağışçıların kurban emanetlerini ulaştırdıklarını, beslenme sağlığı projelerini destekleyerek açlığın neden olduğu sağlık sorunlarının önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti.

Güney, İslami usul ve kurallara göre yerine getirdikleri kurban organizasyonu kapsamında, kurbanları kesimden hemen sonra ihtiyaç sahipleriyle buluşturduklarını aktardı.

Kurban yardımları devam ederken, bayram tatillerinde ihtiyaç sahiplerine sağlık hizmeti sunan gönüllü doktorlarla Afganistan ve Çad'da bölge halkına sağlık hizmeti vereceklerini kaydeden Güney, "Sizler de başlatmış olduğumuz 'Kurban Olsun, Sağlık Olsun' kampanyamıza destek olarak bayramın iyiliğinin ve bereketinin yayılmasına vesile olabilirsiniz. Umutla bizleri bekleyen ihtiyaç sahiplerine bayramın sevincini yaşatabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Afganistan Kurban Çad Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title