Haberler

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'e, Noel Baba Barış Ödülü

NOEL Baba Barış Konseyi tarafından 2020 yılı için verilen Noel Baba Barış Ödülü'ne, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern layık görüldü.

NOEL Baba Barış Konseyi tarafından 2020 yılı için verilen Noel Baba Barış Ödülü'ne, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern layık görüldü. Noel Baba Barış Ülkesi ödülünün ise Kazakistan'a verilmesi kararlaştırıldı.

Noel Baba Barış Konseyi, 2020 yılı etkinlik konuları alanında yaptığı çalışmayı tamamladı. Her yıl farklı bir konuda yapılan Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri'nin 2020 yılı konusu, 'Barış Yolunda Laiklik' olarak belirlendi. 2020 yılının barış ülkesi ise Kazakistan oldu. Her yıl bir kişiye veya kuruma verilen Noel Baba Barış Ödülü, 2020 yılında Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'e verilecek.

Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, "1995 yılı Aralık ayından bu yana barışı, erdemliliği, iyi ahlakı yaşatmak isteyen tüm insanlar adına, bir kişiye, bir kuruma veya bir topluluğa verilen Noel Baba Barış Ödülü'nün 2020 yılı için Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'e verilmesine oy çokluğu ile karar verildi. 2020 yılının Noel Baba Barış Ödülü'nün Jacinda Ardern'e verilme nedeni olarak 15 Mart günü Christchurch şehrindeki El Nur ve Linwood camilerine düzenlenen terör saldırılarında 51 kişinin ölmesi sonucu gösterdiği insani çıkışlar, terörün istediği nefret mesajı ve ayrımcılığa karşı duruşudur" dedi.

BARIŞ ÜLKESİ KAZAKİSTAN

'İnsanlar tüm farklılıkları yalnızca barış ve sevgi ortamında bir arada yaşayabilir' gerçeğini anımsatmak üzere her yıl bir ülkeye verilen barış ülkesi ödülünün 2020 yılı için Kazakistan'a verilmesini kararlaştırdıklarını aktaran Muammer Karabulut, "Kazakistan'ın 2020 yılı Noel Baba Barış Ülkesi olma nedeni, tarihi geçmişi binlerce yıla uzanan Kazakistan, 1991 yılında bağımsızlığını kazanması ile modern bir devlet kurması, anayasasında yasama, yürütme ve yargı organlarının bağımsız olduğunu ilan etmesi, kuruluşundan bu yana hiçbir ülkeyle savaşmaması, son olarak da Suriye konusunda Astana sürecine ev sahipliği yapması gibi hemen hatırlanan nedenlerden dolayı 2020 yılı Noel Baba'nın barış ülkesi oldu" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeni Zelanda Kazakistan noel baba Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title