Haberler

    Yağmur Yağmıyor, Nehirler Çekiliyor, Tarlalar Kuruyor

    AŞIRI sıcak ve kurak hava Avrupa'yı kasıp kavuruyor.

    AŞIRI sıcak ve kurak hava Avrupa'yı kasıp kavuruyor. Bazı ülkelerde yaklaşık iki aydır yağmur yağmıyor. Bu nedenle yeterli su alamayan tarım alanlarında hasat zora girdi. Kuraklıktan olumsuz etkilenen Almanya'nın doğu kentlerinden Magdeburg'ta Elbe Nehri kurudu. Ekili alanlar sıcaktan kavruldu. Ayçiçeği, mısır ve buğday tarlaları, ürünler olgunlaşmadan kurumaya başladı. Alman hükümeti ve yerel yönetimler, zarara uğrayan çiftçilere yardım planları hazırlıyor.

    KESİM ERKENE ALINDI

    Aynı sorunla boğuşan İsveç yeterli yağış olmadığı için hububat ürünlerinin yüzde 60'ı hasat edilemeyecek kadar zarar gördü. Önümüzdeki aylarda yem fiyatlarının ciddi oranda artmasından endişe eden besiciler, hayvan kesim tarihlerini erkene aldı.

    'KİTLESEL YOK OLUŞ'

    Bu arada İstanbul Aydın Üniversitesi, Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Serhat Yılmaz, küresel iklim değişikliğine yönelik atılacak adımların hızlandırılmadığı bir dünyada her geçen yıl çok daha fazla insanın hayatını kaybedeceğini söyledi. Yılmaz, "Bunun sonucu olarak da çok daha fazla ekonomik sorunlar oluşacak ve insanlığın bu tutarsız davranışlarının devam etmesi halinde bir sonraki aşamada ise kitlesel yok oluşların olacağını anlamamız gerekmektedir" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Magdeburg Almanya Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title