Haberler

Xi, Çin'in Pasifik Adaları ile Üçüncü Tarafları Hedef Almayan, Jeopolitik Niyetleri Olmayan İlişkiler Geliştirdiğini Söyledi

Güncelleme:

BANGKOK, 18 Kasım (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cuma günü Tayland'ın başkenti Bangkok'ta yaptığı açıklamada, Çin'in Pasifik ada ülkeleriyle dostane ilişkiler geliştirirken üçüncü bir tarafı hedef almadığını ve jeopolitik rekabete girmeye niyeti olmadığını söyledi.

BANGKOK, 18 Kasım (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cuma günü Tayland'ın başkenti Bangkok'ta yaptığı açıklamada, Çin'in Pasifik ada ülkeleriyle dostane ilişkiler geliştirirken üçüncü bir tarafı hedef almadığını ve jeopolitik rekabete girmeye niyeti olmadığını söyledi.

Xi, 29. Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Ekonomi Liderleri Toplantısı sırasında Papua Yeni Gine (PNG) Başbakanı James Marape ile yaptığı görüşmede, Çin'in PNG ile, Çin ve Pasifik ada ülkeleri arasında ortak bir geleceğe sahip daha da yakın bir toplum inşa etmede öncü ve örnek bir rol oynayacak daha üst düzey ve daha fazla karşılıklı yarar sağlayan kapsamlı bir stratejik ortaklık kurmaya hazır olduğunu söyledi.

Çin'in yüksek kaliteli Kuşak ve Yol işbirliğini teşvik etmek, tarım, ormancılık ve balıkçılık, altyapı, özel ekonomik bölgelerin inşası, afet önleme ve insani yardım ile yeşil kalkınma gibi alanlarda işbirliğini keşfetmek ve PNG'den avantajlı ürünlerin ithalatını genişletmek için PNG ile çalışmaya istekli olduğunu vurgulayan Xi, Çin'in daha fazla Çinli şirketi PNG'ye yatırım yapmaya ve orada işbirliği yapmaya teşvik ettiğini de sözlerine ekledi.

Marape ise, Xi'nin Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri olarak seçilmesine ilişkin memnuniyetini dile getirdi.

PNG'nin tek Çin politikasına kararlılıkla bağlı kalmaya ve Çin'in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumasına destek vermeye devam edeceğini belirten Marape, ülkesinin ekonomi ve ticaret gibi alanlarda Çin ile işbirliğini derinleştirmeye ve gençler arasında, eğitim ve diğer alanlarda halklar arası değişimleri güçlendirmeye bağlı kalmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Başbakan Marape, PNG'nin daha fazla Çinli şirketin yatırımını ve işbirliğini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Marape, PNG'nin Çin ile ilişkilerini daha da geliştirmesini hiçbir gücün engelleyemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Tayland Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title