Haberler

Video: Panda Ailesinin Malezya'daki 'Dadı Babası'

Güncelleme:

Akmal Hadi Bin Samsuddin, Malezya Ulusal Hayvanat Bahçesi Negara'da görev yapan 38 yaşında bir dev panda bakıcısı ve yaklaşık sekiz yıldır hayvanat bahçesinde pandalara bakıyor.

Akmal Hadi Bin Samsuddin, Malezya Ulusal Hayvanat Bahçesi Negara'da görev yapan 38 yaşında bir dev panda bakıcısı ve yaklaşık sekiz yıldır hayvanat bahçesinde pandalara bakıyor.

AKMAL HADİ BİN SAMSUDDİN, Panda bakıcısı:

"Merhaba. Ben Akmal Hadi Bin Samsuddin. Dev pandalar Çin'den Malezya'ya geldiğinden bu yana Dev Panda Koruma Merkezi'nde çalışıyorum. Onlar gelmeden önce eğitimlere katılmak için Çin'e gitmiştik."

Dev pandalarla ilgilenmek muhtemelen dünyadaki en kıskanılacak işlerden biri. Ancak çok sıkı çalışma gerektiriyor.

Panda evini temiz tutmak sadece ilk adım. Dev pandalara da her gün düzenli sağlık kontrolü yapılıyor.

Ayrıca bakıcıların bu sevimli hayvanlar için taze yiyecekler hazırlaması gerekiyor.

AKMAL HADİ BİN SAMSUDDİN, Panda bakıcısı:

"Bambu kesmeye gittiğimizde yabani otlardaki sivrisinekler veya yılanlar tehlikeli olabiliyor. Ama bizim için bu yalnızca bir iş değil, bir sorumluluk. Çocuklarımıza yemek hazırlıyormuş gibi hissediyoruz, bu yüzden isteyerek yapıyoruz."

ROSLY RAHMAT LANA, Negara Hayvanat Bahçesi Genel Müdür Yardımcısı:

"Pandaya tıpkı bir bebek gibi bakıyoruz. Personelin her gün onların sağlıklarına, ruh hallerine ve iştahlarına dikkat etmesi gerekiyor."

MAT NAİM RAMLİ, Dev Panda Koruma Merkezi Müdürü:

"Kan parametrelerini görmeliyiz. Pandalarda kalp hastalıklarına neden olabilen potasyum (seviye) analizi çok önemli."

Negara Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan dört dev panda var. Onlar bir panda çifti ve iki kızları.

Buradaki iş yeni doğanlarla daha da zahmetli hale geliyor. Ama Akmal bu sevimli hayvanlarla birlikte olmayı çok seviyor.

AKMAL HADİ BİN SAMSUDDİN, Panda bakıcısı:

"Eğer üç günden fazla izin alırsam pandaları özlemeye başlıyorum ve hemen işe geri dönmek istiyorum."

AKMAL HADİ BİN SAMSUDDİN, Panda bakıcısı:

"Dev pandalarla her gün sekiz saatten fazla zaman geçiriyorum. Onlar hayatımın bir parçası. Merkez ikinci evim gibi. Daha doğrusu asıl evim gibi. Panda yavruları bizim bebeklerimiz gibi, benim bebeklerim gibi. Kendi çocuklarımı nasıl seviyorsam onları da öyle seviyorum."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Kuala Lumpur'dan bildiriyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Hayvanat Bahçesi Malezya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title