Haberler

Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şahin, "Evcil hayvan sahipleri tedirgin olmasın"

Koronavirüs vakasının Türkiye'de görülmesinin ardından Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin bir açıklama yaparak, gerekli hijyen kurallarına uyulduğu takdirde evcil hayvan sahiplerinin tedirgin olmasına gerek olmadığını belirtti.

Koronavirüs vakasının Türkiye'de görülmesinin ardından Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin bir açıklama yaparak, gerekli hijyen kurallarına uyulduğu takdirde evcil hayvan sahiplerinin tedirgin olmasına gerek olmadığını belirtti.

Şahin yaptığı açıklamada, " Dünya Sağlık Örgütü tarafından, kontrol edilebilir bir Pandemi olarak açıklanan, halk arasında koronavirüs salgını olarak bilinen Covid-19 hastalığı malesef ülkemizde de tespit edilmiş ve hızlı bir şekilde kontrol çalışmalarına başlanılmıştır. Bu süreçte meslektaşlarımıza ve odamıza çok sayıda tedirgin vatandaşımız ulaşarak, hastalığın evcil hayvanlarından kendilerine bulaşabileceğinden endişelendiklerini iletmektedirler. Korona virüsler geçirdikleri mutasyonlarla her ne kadar hayvanlardan insanlara bulaşabilen zoonoz hastalıklar sınıfında yer alsa da, şu ana kadar evcil hayvanlardan insanlara bulaşma vakası bildirilmemiştir. Hastalığın kaynağını daha çok yaban hayvanlarının oluşturduğunu biliyoruz. Bir zoonoz olan Covid-19 ile ilgili kapsamlı çalışmaları sürdüren, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunda bir Veteriner Hekimin olmaması hastalığın kaynağına yönelik çalışmaları sınırlandırabilme riski taşımaktadır. Bu nedenle, ilgili bilim kurulunda acilen konunun uzmanı veteriner hekimlerin de görevlendirilmesi gerekmektedir. Ancak şu ana kadar evcil hayvanlardan insanlara bir bulaşma olmamasından dolayı vatandaşlarımız bu süreçte müsterih olmalıdır. Önerimiz Veteriner Hekim kontrollerine ve veteriner hekimlerimizin tavsiye ettiği ve uygulamasını gerçekleştirdikleri koruyucu hekimlik uygulamalarına özen göstermeleri, evcil hayvanlarının ve kendilerinin kişisel hijyen kurallarını disiplinli şekilde gerçekleştirmeleridir. Bu çerçevede hareket edildiği müddetçe vatandaşlarımız can dostlarıyla sağlıklı şekilde yaşamlarına devam edeceklerdir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title