Haberler

Van gündem: BİTLİS VALİSİ: VAN GÖLÜ SAHİLLERİNİN YÜZDE 65'İ SINIRLARIMIZ İÇİNDE, SAHİP ÇIKACAĞIZ

Güncelleme:

Van bölgesinden gelen habere göre BİTLİS'in Tatvan ilçesinde 'Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı' yapıldı.

BİTLİS'in Tatvan ilçesinde ' Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı' yapıldı. Burada konuşan Vali Oktay Çağatay, Van Gölü sahillerinin yüzde 65'inin Bitlis sınırları içinde olduğunu belirterek, "Hem hukuken hem de vicdanen sorumluyuz. Fakat her gün kirletiyoruz maalesef. Hepimiz sahip çıkacağız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın organizasyonu ile Bitlis'in Tatvan ilçesinde 'Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı' yapıldı. Vali Oktay Çağatay başkanlığındaki toplantıya; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Gürsel Erul, Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanı Menderes İşçen, Atıksu Teknolojileri ve Proje Şube Müdürü Gülhan Saygılı, Çevre Mühendisi Fatma Canan Elbasan, Çevre ve Şehircilik Uzmanı Ece Saraoğlu, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, belediye başkanları, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.

'VAN GÖLÜ'NÜN HER GÜN KİRLETİYORUZ'

Van Gölü sahillerinin yüzde 65'in Bitlis sınırları içinde olduğunu belirten Vali Çağatay, "Hükümetimizin çıkardığı doğal sit ile ilgili mevzuat var. Bunların hepsi örnek. Hem hukuken hem de vicdanen sorumluyuz. Sahip olduğumuz özel bir Van Gölü'müz var ve herkese göstermek istiyoruz. Fakat her gün kirletiyoruz maalesef. Hepimiz sahip çıkacağız. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Başdanışmanı hanımefendinin başkanlığında çok güzel bir koruma eylem planı yürütülüyor. Fiilen yürüyen işler var. Üzerimize düşenleri yerine getirmemiz gerekir" dedi.

'BU KEZ VAN'DA DEĞİL; BİTLİS'TE BİR ARAYA GELDİK'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kıymetli eşleri Emine Erdoğan'ın himayesinde 2019 yılında başladığımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın himayelerinde başladığımız 'Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı\

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Gölü Havzası Van Gölü Bitlis Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title