Haberler

Son dakika haberi: Van Gölü Belediyeler Birliği toplantısı Tatvan'da yapıldı

Güncelleme:

Gelen son dakika haberine göre Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Van Gölü Belediyeler Birliği istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Van Gölü Belediyeler Birliği istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Tatvan Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Hizan Belediye Başkanı Cezail Aktaş, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ile Yolalan Belediye Başkanı Kerem Çabuk ve bazı kurum amirleri katıldı.

Göl kıyısındaki yerleşim alanlarının yer aldığı video izlendikten sonra belediye başkanları birer konuşma yaptı.

Van Gölü'nün temiz tutulması, bölge turizminin geliştirilmesi, tarihi varlıkların korunması ve tanıtılması konularının ele alındığı toplantıda, Van Gölü Belediyeler Birliği'nin kurulması için anlaşmaya varıldı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, amaçlarının Van Gölü çevresindeki belediyelerle beraber birlik kurmak olduğunu söyledi.

Bu nedenle Bitlis ve Van illerindeki belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini ifade eden Geylani, şunları kaydetti:

"Toplantıda yerleşim alanlarındaki ortak sorunları ve çalışmaları değerlendirdik. Bu istişare toplantısında Bitlis ve Van illerindeki belediyeleri kapsayan Van Gölü Belediyeler Birliği'ni kurmak için işbirliği kararı aldık. İkinci toplantıyı Van'da düzenlemeyi ve birliği kurmayı planlıyoruz. Bitlis ve Van sınırları içinde yer alan Van Gölü, ülkemiz için çok önemli bir değerdir ve gölün korunması, en temiz haliyle gelecek nesillere bırakılması bizim için çok önemlidir."

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise, "Toplantıdaki amacımız, Van Gölü çevresindeki belediyelerin bir araya gelerek birlikte hareket edip, Van Gölü Belediyeler Birliği'nin kurulmasıydı. Yaptığımız istişare sonucunda belediyelerin birlik ve beraberlik içerisinde daha etkili çalışmalar yapabilmeleri amacıyla Van Gölü Belediyeler Birliği'nin kurulmasını yönünde tavsiye kararı aldık. Bununla ilgili alt komisyonları kurmak ve mevzuat çalışmalarını yapmak üzere ilgili arkadaşlar görevlendirildi. Van Gölü ve Van Gölü Havzası'nın geleceğine katkıda bulunacak Van Gölü Belediyeler Birliği'nin kurulması için ilk adımları atan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Van Gölü Bitlis Tatvan Van Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title