Haberler

Van'da "Turizm Haftası" Etkinlikleri

Van'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Kaliteli eleman yetiştiren okulların sektördeki yeri ve önemi" konulu bir panel düzenlendi.

Van'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Kaliteli eleman yetiştiren okulların sektördeki yeri ve önemi" konulu bir panel düzenlendi.

Türk Telekom Fen Lisesi konferans salonunda, Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen panelde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bu tür etkinliklerin yapılacağı en güzel yerin okullar olduğunu söyledi.

Turizm kültürünü öğrencilere aşılamanın önemine değinen Kırekin, "Bu tür etkinlikler öğrenciler üzerinde kalıcılık oluşturuyor. Dolayısıyla bu tür etkinliklerin okullarda yapılması önem arz ediyor. Farkındalık yapmak için bu tür etkinlikleri okullarda yapıyoruz. Bizdeki turizm sevgisi, bizleri ziyarete gelen insanlara olan misafirperverliğimizi, kendimizi tanıtırken güzelliklerimizi, insanımızın içindeki sevgiyi, hürmeti, biz küçük yaşta çocuklarımıza aşıladığımız zaman bu bilinç toplumun tüm katmanlarına yayılır. Onun için bu okullarda turizmle ilgili uzmanlarından alacakları seminerler daha farklı ve anlamlı olur ve bizde de kalıcı etkiler bırakır." diye konuştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ ise, turizm sektöründe kalifiye eleman çalıştırmanın önemine değinerek, öğrencilerin birer turizm elçisi olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Bizim Eller Ne Güzel Eller" klibinin bir buçuk yılda hazırlandığını ifade eden Aktuğ, şöyle konuştu:

"Bu klipte Van adına ne ararsanız var. Amaç Van'ı iyi tanıtmak ve turist çekebilmektir. Bu önemli sektörün 50 kazanç kapısı vardır. Dolayısıyla bu sektörde kalifiye eleman çalıştırmak, iyi hizmet sunabilmek önemlidir. Turist hizmete bakar. Hizmetiniz iyiyse otellerin yıldızları fazla fark etmiyor. Turizm sektörü kazandığı vakit, Van da kazanıyor. Bu potansiyel Van'da mevcuttur. Turizm sektörü için kalifiye eleman yetiştiren bu önemli okulların kıymetini bilmek lazım. Turizm, bir ilin bacasız fabrikasıdır. İnşallah gelecekte memleketimiz bu konuda da hak ettiği noktaya gelir."

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Hasan Buğrul, öğretim üyeleri Mehmet Kimya, Cezmi Müküs ile TÜRSAB Doğu Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ve Evliye Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Ersin Altun tarafından öğrencilere kaliteli eleman yetiştiren okulların sektördeki yeri ve önemi hakkında bilgiler aktardı.

Panelin ardından katılımcılar, Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen Turizm Haftası şenliklerine geçti.

Etkinliğe, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Turizm Haftası Evliya Çelebi Türk Telekom Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title