Haberler

Vali Yazıcı'dan, Korkuteli'de Karyağdı Armudu hasadı

Güncelleme:

- Vali Yazıcı'dan, Korkuteli'de Karyağdı Armudu hasadı Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Korkuteli ilçesinde yetiştirilen, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret alan karyağdı armudunun hasadını gerçekleştirdi.

- Vali Yazıcı'dan, Korkuteli'de Karyağdı Armudu hasadı

ANTALYA - Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Korkuteli ilçesinde yetiştirilen, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret alan karyağdı armudunun hasadını gerçekleştirdi.

Korkuteli Yazır Mahallesi'nde tarla günü etkinliğine katılan Vali Ersin Yazıcı'ya Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek ve beraberindeki heyet katıldı. Tarla günü hasadı bölge çiftçisi Şükrü Doğrul'un bahçesinde yapıldı.

Vali Yazıcı hasadını gerçekleştirdiği Karyağdı Armuduyla ilgili bahçe sahibi ve bölge çiftçilerinden bilgi aldı.

Bahçe sahibi Şükrü Doğrul Karyağdı Armudu ile ilgili "Bizim armudumuzun en önemli özelliği tadı. Çekirdek etrafındaki kumsu yapının olmaması. Kendine has bir kokusu olması. Şeker oranının yüksek olması" diye konuştu. Bölge çiftçisi açısından büyük öneme sahip Karyağdı Armudu Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret alarak tescillenmişti.

"Markalaştıracağız"

Karyağdı Armudu ile ilgili açıklama yapan Vali Yazıcı, "Karyağdı Armudu bölge için önemli bir tarım ürünü. Coğrafi işaret tescilinin alınması hem ilçenin tanıtımı hem de ürünün ticari değeri açısından çok önemli. Tadı ve kokusuyla öne çıkan bölgemize has bu armudumuzu inşallah tanıtım faaliyetleriyle bilinirliğini arttırıp markalaştıracağız." dedi.

Hasat sonrası bahçe sahibi, bahçe sahibinin çocukları ve bölge çiftçileriyle sohbet eden Vali Yazıcı, çalışmalarında başarı ve bol bereketli hasatlar diledi. Vali Yazıcı, kısa süreli geçtiği bir ekmek sacının başında gözleme de çevirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ersin Yazıcı Korkuteli Bahçe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title