Haberler

Vali Aksoy: "Bize Olan Güveni Boşa Çıkartmayacağız"

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, çözüm süreci içersinde belirli hassasiyetlerin olduğu bir dönemde Diyarbakır’a atanmış olmanın kendilerinin sorumluluğunu daha da üst noktalara taşıdığını belirterek, “Bu noktada bize olan güveni boşa çıkartmadan elimizden geldiğince üstün gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, çözüm süreci içersinde belirli hassasiyetlerin olduğu bir dönemde Diyarbakır'a atanmış olmanın kendilerinin sorumluluğunu daha da üst noktalara taşıdığını belirterek, "Bu noktada bize olan güveni boşa çıkartmadan elimizden geldiğince üstün gayretle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu yeni valiler ve müsteşarlar kararnamesine göre Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç merkeze alınırken, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da Diyarbakır'a Vali olarak atandı. Vali Aksoy, atanmanın ardından bugün basın mensupları ile makamında bir araya geldi.

4 yıl Samsun'a hizmet eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, atamasını değerlendirerek, "Diyarbakır, Türkiye'nin önemli illerinden birisidir. Çözüm süreci içersinde belirli hassasiyetlerin olduğu bir dönemde böyle bir göreve atanmış olmak bizim sorumluluğumuzu daha da üst noktalara taşıyor. Bu noktada bize olan güveni boşa çıkartmadan elimizden geldiğince üstün gayretle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

4 yılı aşan bir süreç içersinde Samsun'un ekonomik, sosyal ve kültürel yönünde kalkınması için bütün kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içersinde önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Aksoy, "Son kararname ile Samsun Valiliği'nden Diyarbakır Valiliği'ne atanmış bulunuyorum. Samsun'un gelişmesi adına önemli projeleri hayata geçirmek için gayret gösterdik. Samsun'un önemli potansiyeli olan turizmde, tarımda ve lojistikte master planlarımızı yaparak uygulamaya geçirdik. Bu sektörlerden kentin daha fazla pay alabilmesi adına yaptığımız çalışmalarda önemli mesafeler aldık. Özellikle uluslararası nitelikte lojistik köy çalışmasında belirli bir aşamaya kadar geldik. Avrupa Birliği'ne sunduğumuz proje kapsamı içersinde 45 milyon euro hibe alabilecek noktada çalışmalarımız devam etmektedir. Bu sadece Samsun'un, Karadeniz Bölgesi'nin değil, Türkiye'nin önemli lojistik köylerinden biri olacaktır. 670 dönümlük bir alan üzerinde, böylesine bir projeyi Türkiye'de bu modelde ilk olarak harekete geçirebilmenin mutluluğunu yaşadık. Onu önümüzdeki dönemde ihale onayının alınabilmesi adına sürecin takip edilmesi ve bu inşaatında başlatılması benim en önemli beklentilerim arasında yer almaktadır. Birçok alanda eğitimde, sağlıkta, tarımda, kültürde, turizmde, ulaştırmada her sektörde çok önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Bu çalışmalar süreci içersinde başta Samsun milletvekilleri ve Samsun milletvekilleri iken bakanlık görevlerini yürüten Mustafa Demir, Suat Kılıç ve Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum. Onların kente aktardığı imkanlarla Samsun'da yürüttüğümüz önemli çalışmalar gerçekleştirildi" diye konuştu.

Samsun'daki bazı sıkıntılı süreçleri belirli olumsuzları yaşamadan atlattıklarını ifade eden Vali Aksoy, "Ben Samsun Valiliği dönemine atandığım zaman burada bir siyasi kişilikli kişi (Ahmet Türk) adliye önünde yumruklanmış, akabinde 2 tane polisimiz şehit edilmişti. Samsun'a geldiğimde böyle bir psikolojik ortam vardı. Bu ortam noktasından biz Samsun'un terörle anılan yüzünü bir tarafa bıraktık ve Samsun'u turizmi ile kültürü ile ve diğer boyutları ile konuşulan ve konuşulması gereken bir noktaya taşıma gayreti içerisinde olduk. Sonrasında Samsun tarihinin yaşamadığı sel felaketini yaşadık. Samsun tarihinde görülmemiş bir seldi. 15 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bunun yaralarının sarılması ve selin tahribatının ortadan kaldırılması için gece-gündüz çalıştık. Yine o tarihlerde 13 günde 6 şehidimiz oldu. Üst üste zor ve üzücü günlerimizde oldu. Bu ve buna benzer birçok sıkıntılı süreci de biz Samsun'da belirli olumsuzlukları yaşamadan atlattık" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Hüseyin Aksoy Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

title