Haberler

Uzan'lar Hakkında "Kaçak Sayılmaları" Kararı

Aralarında Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın da Bulunduğu 34 Sanıklı Çete Davasında Yakalama Emriyle Aranan Sanıklardan Kemal, Murat Hakan ve Yavuz Uzan Hakkında Mahkeme, Kaçak Sayılmaları İçin Karar Verdi.

Aralarında Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın da bulunduğu 34 sanıklı çete davasında yakalama emriyle aranan sanıklardan Kemal, Murat Hakan ve Yavuz Uzan hakkında mahkeme, kaçak sayılmaları için karar verdi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz sanıklar ile sanık müdafiileri katılırken, haklarında arama kararı bulunan ve Kemal Uzan, Murat Hakan Uzan, Yavuz Uzan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık katılmadı. Mahkemede dinlenen 9 tanık Uzan'lara ait değişik şirketlerde çalıştıklarını ancak Uzan'larla resmi belgeler üzerinde ortak olduklarını belirterek sadece kağıt üzerinde imzaları olduğunu, şirketlerde söz sahibi olmadıklarını ifade etti. Mahkeme heyeti, sanıklardan Hüseyin Engin

Saydam, Mustafa Düzgünce, Ali Cenk Türkkan, Kemal Uzan, Yavuz Uzan ve Murat Hakan Uzan hakkında yakalama emri çıkardı. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren 15 gün içerisinde mahkemeye başvurmayan Uzan'ların mal varlıklarına tedbir konulmasına ve yurt dışında da haklarında tutuklama emri çıkarılmasına karar verildi.

Duruşma, verilen kararın ardından eksiklerin tamamlanması ve ifadeleri alınmayan sanıkların dinlenmesi için bir ileri tarihe ertelendi.

(FD-ED-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title