Haberler

Unrwa, Filistinli Mültecilere Yardım İçin Acil Mali Yardım Çağrısında Bulundu

Güncelleme:

AMMAN, 15 Kasım (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Pazartesi günü yaptığı açıklamada ajansın, yılın sonunu getirebilmek ve okullarının, sağlık merkezlerinin ve diğer temel hizmetlerinin faaliyetlerini sürdürebilmek için acil olarak 50 ila 80 milyon ABD dolarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

UNRWA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Lazzarini, ajansın Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen Danışma Komisyonu Toplantısı'nda, söz konusu miktarın toplanamamasının iş yavaşlatma, grevler ve dolayısıyla hizmetlerin askıya alınması gibi önemli riskler doğuracağı konusunda uyardı.

Lazzarini ayrıca, UNRWA Stratejik Planı'nın hedeflerine ulaşılması için üç yıllık bir süre içinde yaklaşık 200 milyon dolara ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Yıllarca süren kemer sıkma önlemlerinden sonra, mevcut yetersiz kaynak sağlama sorununun ancak hizmetlerde veya hizmetlere erişime uygun görülenlerin sayısında kesintilere gidilmesiyle azaltılabileceğini söyledi.

Açıklamada BM yetkilisinin, "Yaygın yoksulluk ve özellikle Lübnan, Suriye ve Gazze'de kamu hizmetlerin çökmesi nedeniyle Filistinli mültecilerin hastanelere erişiminin sürekliliğinin etkili bir şekilde sağlanabilmesi için sağlık sigortası programımızın daha fazla desteğe ihtiyacı var" dediği aktarıldı.

Lazzarini, kritik bakım çalışmaları ve yıllarca kemer sıkma nedeniyle yıpranan varlıkların değiştirilmesi daha da erteleneceği için, mevcut durumun mülteciler ve personel için sağlık ve güvenlik risklerini artıracağını da vurguladı.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Birleşmiş Milletler Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title