Haberler

Üniversiteli gençler, ücretsiz sağlanan imkanla buz pateni öğreniyor

Güncelleme:

Bursa'da Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarındaki üniversite öğrencilerine temel buz pateni eğitimi veriliyor.

Yurtlarda barınan öğrenciler arasından belirlenen 700 genç, günübirlik eğitim programları kapsamında servis araçlarıyla yurtlardan alınarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kestel Olimpik Buz Pateni Hokey Salonu'na gidiyor.

Her gün 45 öğrencinin eğitim aldığı kursta, katılımcılar uzman eğitmenler eşliğinde buz pateni öğreniyor.

Ulaşım, malzeme ve eğitimleri ücretsiz karşılanan gençler hem yeni bir spor dalıyla tanışıyor hem de pistte eğleniyor.

Öğrencilerden talep gelirse proje devam edecek

Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenciler için yaptıkları projeyle onlara sosyal ve kültürel faaliyetlerin dışında etkinlikler de düzenlediklerini söyledi.

Projenin öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda sürdürüleceğini vurgulayan Yüce, "Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Kredi ve Yurtlar Müdürlüğümüze bağlı 11 yurdumuzda 12 bin 500 öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrencilerimizi sosyal ve kültürel faaliyetler dışında çeşitli spor dallarıyla da tanıştırıyoruz." dedi.

Proje kapsamında öğrencilere buz pateni eğitimi verdiklerini aktaran Yüce, şunları kaydetti:

"Kestel ilçemizdeki Buz Pateni ve Hokey Salonu'ndayız. Buraya öğrencilerimizi servislerle getirip uzman hocalarımızla buz pateni sporuyla tanıştırıp eğitimler veriyoruz, ardından yurtlarına götürüyoruz. Bunları da tamamen öğrencilerin istifadesine ücretsiz sunuyoruz. İl müdürlüğü olarak öğrencilerimizin yanındayız. Bu projeyi başlattık inşallah onlar da keyif alıyordur. Yaklaşık 700 öğrencimiz 2 ay içinde buz pateni sporuyla tanışmış olacak. Derslerin yanı sıra stresli bir sınav dönemine girmeden önce onlar için iyi bir tecrübe olacağını düşünüyoruz. Onlardan talep geldiği sürece yaz kış buz pateni etkinliğine devam edeceğiz."

Gürcistan'dan Bursa Uludağ Üniversitesi'ne (BUÜ) tıp eğitimi için gelen ve Nilüfer Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan Milena Bougvadze de etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yurdumuzun böyle etkinlikler düzenlemesi çok güzel. Sürekli sınav ve stresten dolayı yaşadığımız sıkıntılar içinde bize çok güzel imkanlar sağlıyorlar. Mutlu oluyoruz, yeni şeyler öğreniyoruz. O yüzden çok mutluyuz, arkadaşlarımla çok eğleniyoruz." şeklinde konuştu.

Nilüfer Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan Çiğdem Arslan ise düzenlenen etkinlikten memnun kaldığını ve çok eğlendiğini belirterek, ilk defa yaptığı bu sporu yeniden deneyeceğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title