Haberler

Uluslararası Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi basın günü yapıldı (2)

Güncelleme:

Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığında icra edilen Uluslararası Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi'nin basın ve seçkin gözlemci günü sona erdi.

Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığında icra edilen Uluslararası Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi'nin basın ve seçkin gözlemci günü sona erdi.

NATO, Ürdün, Azerbaycan, İngiltere, Pakistan, Türk Hava ve Deniz Kuvvetleri'nin katılımıyla 20 Haziran-1 Temmuz'da planlanan Uluslararası Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi'nin basın ve seçkin gözlemci günü, 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'ndeki brifingle başladı.

Daha sonra eğitime katılan unsurlar, pistte uçuşlarını yaptı.

Eğitimde, katılımcılar görevleri başarıyla yerine getirmeye çalıştı. Gözlemci personel, eğitimleri yakından takip etti.

Türk Hava Kuvvetleri, başarılı görevler icra ederek eğiten ve eğitilen rolünü üstlendi. Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) uçağının yanı sıra NATO AWACS E-3A da eğitimi destekledi.

NATO Hava Savunma Radarı Türkiye'de

Ayrıca RADU II-22 tatbikatı kapsamında, NATO envanterine yeni giren NATO DADR (İntikal Edebilir Hava Savunma Radarı) ilk defa bir NATO ülkesine geldi.

Tatbikatın başarılı icrası, NATO ve Türkiye'nin elastikiyet, entegrasyon ve birlikte çalışabilirlik temelinde harekat kabiliyetini gösterdi.

Eğitime, NATO E-3A, Azerbaycan 2 SU-25, Ürdün 3 F-16, Pakistan 6 F-16, İngiltere 4 Eurofighter Typhoon, Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ikişer fırkateyn, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise 28 F-16, birer KC-135R, E-7T, ANKA S ve AKINCI TİHA ile katılım sağladı.

Etkinliğin gözlemci gününe, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de katıldı.

AKINCI ilk kez Anadolu Kartalı'nda

Bayraktar AKINCI, halihazırda devam eden test faaliyetlerinin yanı sıra eş zamanlı olarak Anadolu Kartalı Tatbikatı'nda da görev yaptı.

AKINCI TİHA, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdiği 29 Ağustos 2021'den itibaren ilk kapsamlı Hava Kuvvetleri tatbikatında yer aldı.

Anadolu Kartalı'na yabancı medya ilgisi

Öte yandan katılımcı ülkelerin askeri gözlemcileri, yerli ve yabancı 200'ün üzerinde basın mensubu, SOLOTÜRK'ün gösteri uçuşlarını izledi.

Bugüne kadar 25 ülkeden çok sayıda pilot eğitime geldi

Anadolu Kartalı Eğitimi, gerçek harekata benzetilmiş ortamda pilotların, hava savunma personelinin ve kontrolörlerin harekata yönelik eğitim seviyelerinin artırılması, müşterek ve birleşik harekat usullerinin denenmesi, geliştirilmesi, gerçek harekat kapsamında kayıpların asgari seviyeye indirilmesi ve görev etkinliğinin azami seviyeye çıkarılması amacıyla her yıl milli ve uluslararası olarak Konya'daki Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'nde icra ediliyor.

Konya'da 46 eğitim döneminde 25 bin sorti uçuşu yapıldı

Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi, dünyada benzer imkanlara sahip 3 taktik eğitim merkezinden biri olup eğitimlerde kuruluştan bugüne kadar 15 ülke katılımıyla 25'i uluslararası toplam 46 eğitim döneminde 25 bin sorti uçuşu gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title