Haberler

Uluslararası Akıllı Şehirler Fuarı Büyük İlgi Gördü

2014-2020 yılları arasında yürürlükte olacak yeni dönem Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı olan Horizon 2020'nin 'Akıllı Şehirler ve Toplumlara Çözüm Üretmek' isimli proje çağrısıyla 20 başvuru arasından ikinci seçilerek, 5 milyon Euro'luk hibe almaya hak kazanan Tepebaşı Belediyesi, fuar alanında pek çok projesini anlatma fırsatı buldu.

2014-2020 yılları arasında yürürlükte olacak yeni dönem Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı olan Horizon 2020'nin 'Akıllı Şehirler ve Toplumlara Çözüm Üretmek' isimli proje çağrısıyla 20 başvuru arasından ikinci seçilerek, 5 milyon Euro'luk hibe almaya hak kazanan Tepebaşı Belediyesi, fuar alanında pek çok projesini anlatma fırsatı buldu. Elektrikli otobüsler, hibrit araçlar, güneş enerji sistemleri ve benzer projeler ile fuar alanında fark yaratan Tepebaşı Belediyesi'nin standı büyük ilgi gördü.

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt Ahmet Ataç, fuarın vatandaşların ilgisinin memnun edici olduğunu belirtti. 50 yabancı ülkenin katıldığı fuarda, Türkiye'nin akıllı şehircilik projeleri ile dikkat çeken tek belediyesi Eskişehir Tepebaşı Belediyesi hayata geçirdiği projelerle büyük ilgi gördü. Yenilenebilen enerjide örnek projelere imza atan Tepebaşı'nda hibe kredi ile hizmete giren elektrikli otobüsler, elektrikli bisikletler, hibrit otomobiller fuarda da büyük ilgi gördü. Kendi enerjisini üreten yaşam üniteleri ve akıllı binaya sahip olan Tepebaşı Belediyesi fuarın adeta onur konuğu konumunda yer aldı. Fuarda aynı zamanda stantta yer alan akülü engelli araçlarının şarj dolum üniteleri de dikkat çeken ürünler arasındaydı.

Fuarın ikinci gününde 'Akıllı ve Uluslararası Marka Şehirler Paneli'ne konuşmacı olarak katılan Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, uygulamakta oldukları proje kapsamında Tepebaşı Belediyesi'nde gerçekleşen dönüşümü anlattı. Bu projenin diğer belediyelere de örnek olması gerektiğinin altını çizen Ataç, bu alanda bir ilk olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Moderatörlüğünü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yaptığı panelde Avusturya, Viyana Eyaleti Şehircilik Bakanı Dr. Michael Ludwig, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İran Urmiye Büyükşehir Belediye Başkanı Muhammet Hazret Pour ve Başakşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal da konuşmacı olarak yer aldı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Tepebaşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title